Wednesday, August 25, 2010

Jom main mercun???

kem salam je lah.

Tak yah le.

sebab??


buang duit : dari bakar duit tuh baik le belikan mak kasut raya ke...handbag raya ke...or balang kuih raya baru. senyum mak tu kang.
beli mercun dapat apa????

buang jari : err..dah few cases nih...jari anda amat berharga ye adik-adik. banyak benda boleh dibuat dengan jari. contohnya: tolong mak gentel kuih siput di malam raya.dapat pahala dan dapat makan.

kang mata ilang sebelah: oh ni tak boleh beli kat kedai ..

merbahaya kepada nyawa manusia dan binatang.

jangan lah dengki kat kucing/kambing/lembu ikat mercun kat ekor derang. dosa.


bahaya.

miow tak suka mercun.

anti gila dulu..balik ngaji..pakai selipar..

popppp!!!!!!!!!!

sapa ikat mercun kat selipar akuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu???????? nanti aku balas pakai C4 nak???

awasi adik/anak anda. Jangan main mercun hingga membahayakan diri dan org lain. Yang paling penting...tak yah le join main mercun.

kesimpulan: I HATE MERCUN -----> forever.titik.




15 comments:

Uncle said...

pandangan anda disokong sangat...tapi anak-anak uncle dok main bunga api!!!

Tijah said...

sama la mak. mak neves ok mecun2 nih. walupun dulu penah crash admire kat ada satu mamat ni...tapi sbb dia baling mecun kat mak sampai mak terperanjat & mengamok hingga hilang kefemeninanan, terus mak turn-off.


err...

motif cerita?

Mummy Eda said...

Tapi hari tu lepas balik dr sekolah tadika, anak I kata.. Mummy..teacher kata hari raya kita MESTI (baca betul-betul..) main bunga api! (tak terkata kami somi-istri sbb cikgu sentiasa betul dimata anak2 kecik)Huarghhhhhhhhh....

azieazah said...

Yeaa me too...

bakar duit jerrr..

beli eskri lagi baik...! hehehe

Ayien Azreen said...

Aku pun benci mercun... lomah jantung den... paling benci mercun pop bile jalan org dok baling2 kat kaki kite... benciiiii~

Lady of Leisure said...

membazir je main mercun kan huhu

kucingorengemok said...

bukan adik² ko main lawan² mercun ke tahun lepas? aku macam teringat² entri itu, hihi... adakah kakaknya menyorok di bawah katil di masa kejadian? :)

NenekPenne said...

aku pun sama, usahkan mercun, belon pun aku tak suka...aku tak suka bunyi tu sebab mengerikan..tapi taklah sengeri dapat housemate yang ada mental problem tu...

catz said...

uncle,

ala auncle..adik2 saya yg dah besar pun duk main bunga api+mercun.
grrrrrrrr

catz said...

Tijah,

motifnya..muak kalau hensem, tapi main mercun= rejek..hahahahha

catz said...

mummy eda,
bunga api tak pe kot??
tapi saya tak suka bunga api jugak.
:)

catz said...

azieazah,
yea..bakar duit..dah lah mercun yg gah2 tu mahallll..

catz said...

Ayien Azrin,

hai..welcome to catzscafe.
selamat berpuasa.

ye..sama lah kita. tak suka mercun.
tak suka dia meletop2 bising. lagi2 yg baling kat tanah tuuu

catz said...

Lady of leisure.,
hahahah..kan..bazir je..baik beli dodol.
:)

catz said...

KOG,
a'ah..baru teringat entry raya taun lepas.
kakaknya duk atas rumah monitor dari atas sambil pegang rotan libas2 ke dinding.
hhahahaha