Tuesday, March 22, 2011

Diariku : aku, acik dan musuh nobita

Hi..
nama kita ANIS.
Ni diari kita semalam.

8.00 pagi:

acik kita datang rumah. Dia bawak nenek sekali lepak umah kita sebab lepas tuh dia nak pi keje kat sepital Muar.
Keje? keje apa acik ni..siang-siang baru pi keje.
Kita suspek acik nak pi GIANT la...

9.30pagi:

Acik mati-mati cakap dia bukan nak pi GIANT, dia cakap nak pi sepital.
Kita nangisssssssssss kuat-kuat..kejar dia sampai pagar rumahhh..
huwaaaaaaaaaaa!!

2.30 petang:
Acik balik keje..
kita dah tungguuu dekat grill pintu...
acik sengih-sengih lapar.


Dia makan nasik kita tungguuuu.
Kita nak ajak acik pi GIANT makan KFC.

3.00 ptg:

Mak kita dah siapkan kita..yey!pakai baju biru.
jom acikkk..pi GIANT!
(mak kita selalu cakap dengan abah kita : " jom pi rumah musuh Nobita" -----> elehh, tuh tak nak kita tau dia nak pi GIANT la tuuu).

yey..kita berjaya heret makcik kita pi GIANT. Dalam kereta kita ngantuk sangat sebab acik bawak kereta slow, lepas tuh sesat-sesat.



ni kita sama nenek kita.

Ni kita sama acik kita. ahahhaa..acik kita besar macam almari.kah-kah. seee????
kita suka pegi giant sebab ada tempat main. tu je motifnya.

jadiknya dia konon-konon nak amik gambar tak nampak badan sebab acik kita gemokkk.

lallalalallallalalala......

haipp...kita nak pilih barang

banyak nya benda sedap..kalau kita amik semua, acik kita nak bayar tak?

ok.i want this..i want that.

bubuh dalam bakul nenek

iyahhhh..acik...! bayar!

kita pegi bahagian makanan, berjaya rembat fissball 3 ketul. acik tak bagi amik banyak.kedekss nya acik kitaaa..dia cakap nak pegi makan...oh tapi kita sempat amik vitagen sama jajan lain, beli untuk adik-adik kita.Acik kata amik je apa-apa.
kita sukaaaa.

fuyoooo...acik bawak pi makan KFC laaaaaaaaa....lalallalala!

kita makan mashed potato dengan ayam (pssstttt..acik tu cakap je diet, tapi dia makan ayam 2 ketul..)

pukul 6.00 kita dah sampai rumah. sampai tertidur kenyang sangat dalam kereta acik. sekali lagi balik acik sesat. acik kita asyikkkk sesattt aja.tah apa-apa.


6.30 ptg:

kita dah mandi..jom main dengan adik-adik.

saya Anis, tuh adik kita yang busy dengan sudu tuh nama dia sofia. Yang baring ni baby baru mak kita, nama dia..errrr..Alisha apa tah. Haaa..kita ada dua adik dah. ni adik baru kita lah yang terbaring tidur tuuu.. (eh...adik baru? ada ke adik second hand?)

kita sayang adik kita. Dulu kita sukaaa lepuk-lepuk sofia sebab bila ada sofia kita jeles. Sekarang dah ada Alisha pulak,. Padan muka ko sofia..kehkehkeh.tak merasa lah kau jadik bongsu.kih.


8.00 malam
kita suap adik makan.

ok..kita sayang adik. Acik belikan KFC untuk adik dan mak kita. Kita suap adik mashed potato tu..sofia punnn sukaaa!


satu sudu untuk sofia..satu sudu untuk anis

satu sudu untuk sofia, 3 sudu untuk anis. hahhaa..muka sofia boring dah tungguu..kakak dia kuat melantak.kah.
ok..sumer dah kenyang..kita main jommm

Bila banding dengan budak-budak kecik dan baby, acik kita besar macam guni beras 20 kilo..kih


kita suka main terbalik-terbalik badan

acik suh kita duduk diam, kita tak nak..acik sempat cubit kita sambil tangkap gambarrr

kita nangisss..

oklah..dah penat nangis..kita nak tido..tata!

9 comments:

Tijah said...

hahaha. comelnya acikkk. ehhh...anisss

Uncle said...

seronok baca....oklah....acik pon cute jugaklah....(dengan nada bagi sedap hati...)

Romie Pujaan said...

ahahah cam haram badan cam almari. alaaa kau ni, up sket keyakinan diri ituuu

serisinisana said...

oh comelnya.. bulan 6 nnti insyaAllah camtulah anak saya, sebab yang no 2 tu 3 tahun, yang ketiga tu akan 1 tahun 10 bulan bila baby dalam perut ni keluar...
tak tahan yang pegang sudu tu, kalau anak saya kompem sudu tu akan ada atas dahi adik dia nanti

atty's said...

nenek ngn anis sama comey..nampak muda je nenek..

kelleykatz said...

ini Anis cenonet yang posting dahulu cakar muka adiknya? besarnya sekarang..
tapi one thing yang tak berubah, rambut Anis masih macam dulu.. hihihi.
Shofia yang dulu masih Baby, sekarang ada adik baby gak..

cepatnya mereka besar...

catz said...

Tijah,
aciknya memang comel.
ehemm..alallalala
hahhaha

catz said...

uncle,

haippppp......

catz said...

romie,
lemari tetappp lemari.toksah le berada dalam denial.
hahha