Monday, March 28, 2011

Random : JB

1. Kalau derhaka kat mak, kang masuk neraka. kalau derhaka dengan GPS? sesat padan muka.
err..this time, tiada sesi derhaka dengan GPS. jadinya selamat sampai ke hotel penginapan..senang je.

friend : " i tunggu u di stesen mobil di jalan tebrau ye? 5 minutes i sampai sana"

aku: "Tak payahhhh! i dah sampai Grand Paragon." (ketawa terkihkikhikhikih) -->bangga, tak sesat.



so aku rasa kan, sebenarnya, all this while, aku yang bongok tak reti tengok route yg tertera di GPS dan selalu je tak dengar cakap dia.
So bila dengar cakap GPS..haaa..kang sampai je terus nok.

Grand Paragon, JB



2. Eh, apesal aku rasa macam tetiba berada di ALor Star. tengah drive nampak signbod 'PEKAN RABU'

er...warga JB, sejak bila JB ada pekan rabu ni? dan apakah itu?


3. Racing: JB- Skudai-UTM-Kangkar Pulai. PANASSSSS! but nice. met few new
friends.awesome experience.


4. Food..food..food...nyamm.


5.Long drive JB-KL alone. very energetic.
Tak sedor diri kan.Lupa nak isi petrol !

so antara pagoh - Air keroh mak ala-ala gigil tengok petrol indicator dah berkelip-kelip.

grrrr..

erk!


err..kalau 'terhabis' petrol tengah highway, abang-abang PLUS tuh nak ke hantar petrol kat kita?

6 comments:

AZANI said...

salam catz
abang plus hantar ke tol yang paling hampir...,biasanya dia ada spar canteen berisi petrol, around rm20,bagi duit, dia isikan .
sangat effisien plus.

make sure ada plus care line contact no dalam hp.
Tol Free 1800880000

Tijah said...

aku baru tau cane nak tukar miles ke km. wakakakaa. patut la aku salu sesat seblm ni. miles kan cam jauh sket...

Uncle said...

Salam Catz.
pekan rabu merata2 la ni...uncle pon dah lama tak pi ke yang di aloq staq

Honey Deawey said...

Catz, GPS you jenis ape yek..??
rase nak beli satu kat hubby, sebab kitorang ske sangat bergaduh time sesat-sesat ni..
derhaka dengan binik, jadik gitulah..haha =D

O J O L A L Y said...

mmm turun JB idok bagitau..hehhehe

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

syabasss... bete!