Saturday, March 12, 2011

Masak asam pedas ikan parang dalam masa 2 minit

Bahan-bahan:

ikan parang
cili kering - 100 gram
bawang merah -4 ulas
bawang putih -3 ulas
halia
serai
asam jawa
daun kesum
belacan - 4 inci


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

acara masak:

.
.
.
.
.
.
.
.
.







buh dalam mangkuk

tuang air panas

2 menit je. dah boleh makan asam pedas.

21 comments:

Netnet said...

ni kira 'rajin' sangat laa ni eh??

DrSam said...

express...macamana rasanya?

Aishah said...

Assalamualaikum. Enak sekali makanan-makanan kat kafe ni. Tadi masa page masih download, saya nampak belacan 4 inchi! Pasti sedap!

suhazrina said...

hai catz,,,,,
slm kenal,,,,,,,
lawak la u ni.....
btw,,, love to read urs

geraugebang said...

..orang dah bayangkan ko masak ikan parang asam pedas...Nyampah.

Uncle said...

pergh.......................slurp!

orangrawa said...

Eh..produk baru yek?

PurPlè said...

iskkk... nmpk menyelerakan pulak mee asam pedas tu...

serisinisana said...

best tak mee asam pedas tu?

Ain said...

Salam;
Saya selalu baca blog awak. Sangat menarik especially on food and resepi. Saya dah add awak sebagai follower. Could you add mine as your follower (ni blog baru saya create, nak ambah follower).No harm done kan. TQ. http://butikkaintudung.blogspot.com/

catz said...

net,
masak asam pedas dalam ofis.
hahaha
:)

catz said...

DrSam,
sedap! dan 2 minit dah buleh makan.
hahhaa

catz said...

Aishah,
hi..welcome to my blog!
happy reading ya.
belacan 4 inci? hahaha..gimik.
:)

catz said...

suhazrina,

hai..salam kenal too.
welcome to my blog.
:)
thanks for reading.
:)

catz

catz said...

kak gerau,
u masak lagiii ngancam..kan...terliur ai tawww.
jgn le nyampah2..ihik.
:)

catz said...

uncle,

sini slurppp 1000x.
hehhehe

catz said...

orangrawa,
baru kot..aku baru jumpa.sedap ok rasanya...nak aku pos satu kontena ke?
hehehe

catz said...

purple,
mmg sedap..
aku suka..nak beli lagi.
try le.

catz said...

serisinisana,

sedap! tapi puas aku tonggeng2 bekas tuh takde pulak ikan terpelanting keluar dari bekas megi tuh.cih.

catz said...

Ain,
hai..thanks for reading.
salam kenal.
i will add your link and will follow ur blog too.
thanks.

catz miow

@xiM said...

TIPAH TERTIPOOOOO!!