Thursday, March 3, 2011

Menggairahkan...

I'm not sure if word 'menggairahkan' is suitable to describe exam results.
someone called me this morning..then gossiped about the latest news spread among us.

kring-kring-kring: ---------lagu baby-baby (aku kena tukar la ring tone aku)

Mr Jon: "ha..kau punya results macamana? Menggairahkan tak?? "
aku: errr..aku belum tau, i'll call later. eh..hows yours?
Mr Jon:"tak begitu menggairahkan la..i expect lain..keluar jadi lain, but ok lah as long pass, that is good enough. Hei..cepat call sekarang..aku mau tau."
aku: ok..i will, wait ek, i'll call you back ASAP.

5 minutes later.

kring-kring-kring ----. lagu usher tuh.

aku: hello, may i speak to Mr.. (belum sempat habis ayat)
Mr Jon: hey catz, hows your results?????? menggairahkan tak??
aku:ha-ha (ketawa mengilai-ngilaiiiii) ko dengar dari suara aku ni menggairahkan ke tak agak2 results aku?
Mr Jon : agak laaa.... agak menggairahkan ...so...menggairahkan ke tak ? ( maybe dia nak cakap suara aku macam pontianak/langsuir mengilai tercekik berus sabut kot)
aku: ye...sangat menggairahkan oke results nya.
Mr Jon: congrats!
bla..bla...bla....





Tapi..
aku rasa la kan..
benda-benda kat bawah ni lagiiiiii menggairahkan.


prawn bruschetta , Plaza Indah, Bandung

Ayam Penyet, Kampung Daun

errr..gila menggairahkan kan cili tuh? or i should call this menu " cili penyet"

awww..yang ni lagi la...terus ghairah tengok. cis! alpokat (avocado )juice

me at Kampung Daun, Bandung

yes, i went to bandung again last weekend after the birthday treat trip tu. so overall, from 21 jan 2011-25 Feb 2011, i got 3 trips to indonesia (menjana ekonomi katanyaaa?). so now feeling-feeling kena makan rumput.

kalau lah rupa dan rasa rumput tu menggairahkan...kan?

15 comments:

Romie Pujaan said...

lain kali, blorg pasal aku ahaha

Lady of Leisure said...

hehehehe... makanan tu semua sangat mengghairahkan esp ayam penyet, drooling giler, dah la i tak pernah lagi makan ayam penyet seumur hidup huwaaa..

afendi ariff said...

ko masukkan gelak ko dlm u tube sis...aku nk dengo keghairahannya...heh!

Hajah Zainab bt Abdullah said...

catz...

memula --->>> tahniahssss sbb cemerlang & gemilang dlm whateverlah exam yg catz duduki tu!


kedua ---->>> apa ada dengan bandung! kerana kerap ke bandung ! hehehe...

E K A said...

assalammualaikum.bestnya tgk blog awk ni...byk info.sonok tgk awk berjalan....bila la saya dapt jalan2 gini ae...

orangrawa said...

exam apa yg menghairahkan ko ni catz?

serisinisana said...

yang paling mengghairahkan..>>>

JUS ALPOKAT....

catz said...

Romie,
blog pasal hang?? apakah??? bagi sub topik pliss

catz said...

Lady,
utravel to indonesia and never had any ayam penyet? hikss...kat kl banyak dah now nihh...sedap.sila cuba.. :)

catz said...

afendi,

mak tak koser nok..takut bergegar bumi selangor nih..ihiks..

catz said...

mama,

thanks.

bandung? ada apa? ehemmm..hikhikhik. sukaaa.

catz said...

mama,

thanks.

bandung? ada apa? ehemmm..hikhikhik. sukaaa.

catz said...

EKA,

welcome to catzscafe. salam perkenalan.
:)
thanks for readingyea.

:)

catz said...

orang rawa,

hahahha..exam bedah-bedah orang,
kihkihkih

catz said...

serisinisana,
yess..i agree with you!
kan...sangattt!!