Thursday, March 31, 2011

That Little Gerai (again...!!!)

yessssssss!
i went to That Little Gerai again!
This time i went there with a bunch of friends.
some of them known for so long and some are new friends...
hey..nice friends and good food. what else we want???

That Little Gerai

They are busy..see?....prong..prang...prong..prang...!!

chef Aidy in action.

Actually he was sooo busy tak cukup tangan when i said loudly, chef! pose..pose! hahaha..


ahli pemakanan di ketika itu


ketua rombongan cik Kiah ke sukan Komanwel Gerai kecil itu with chef Aidy's sister. Hai Kak Aida! Yes i bumped into Aida and family, Iq and their children. pelanggan tetap yang tak pernah gagal ke mari.

wuts special today?

grilled dory with mustard cream sauce

the fish served with mashed potato and coleslaw (yummy!)

fish and chips. According to pemakan, the fish is fresh and juicy.

mine, bigS burger

200grams burger patty. home made. tender, juicy, meaty and yummy!

seafood aglio olio

as always, star of the day! lasagna

the most delicious lasagna i ever had


comment ahli pemakanan:


cik salmi : aku tak makan terung, tapi terung dalam lasagna ni adalah sgt sedap gila, so aku makan.

cik Mas: ehmm..sedap!

En Nizam: sedap...!

cik Rose: sedapnyaaaaaaaa

Cik Intan: sedapppppnyaaaa

Cik needa : setappp....

En Romi : nice..sedap gila. i rasa i nak jilat loyang nya sekali. Boleh ye chef!-----> buat aksi jilat loyang, tapi half way sikit lagi kena penampau ketua rombongan. behave pelis!!!

cik Catz miow: (tak sempat comment, makan sambil pejam mata, sedap sangat..dont disturb me!)


satisfied customers.Nizam kau macam guru besar.kah-kah.

macam juri iron chef tak minah 3 orang ni???

so we return home and smile. Puas hati!


kesimpulan karangan pendek:

Food : portion banyak dan sedap. sedap. sedap. sedap!
Layanan - sangat mesra alam.
harga: resonable
ambiance: best je makan kat gerai..boleh gelak smapai bergegar tapak gerai.
service: ok. boleh improve lagi. err..chef..ada keje kosong tak?? hehhehe. I nampak business makin bagus dan macam dah tak cukup kaki dan tangan je.hehhe.i nak keje kat kitchen ye.voleh??



hey...jom ke Little Gerai..ramai-ramai!

15 comments:

Idy said...

catz, sedap sgt eh makan dekat gerai ni?? tgk semua mknan tu bautkan I rs nak mkn dan terus lapar..malam ni rs mcm nak trylah.. :)

orangrawa said...

eh catz.....kat mana yek? mcm sedap....teringat william!!

cikin said...

dh g dh...tedap sgtttttt..nk repeat lg..

Lady Nur said...

ehh..tuh setappp ker sentapppss..(abes punah diet katernyer)..hahah..

ishkk...memang sedap dan setapsss...Nih rasa nak pegi nih...

btw..bigS??.. naper nama dia bigS??...sebut betul2 yerrr... =)

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

setappp....ker sentapssss (kantoi diet katernyer)...ahahha..

entry nih buat rasa nak pegi...ishkkk...memang sedap and setappp....

bigS??.. Naper nama dia bigS??.. sebut betul2 yer... bigS!! =)

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

setappp....ker sentapsss..hahahha...(abesla diet katernyer)..

entry nih buat rasa nak pegi sekarang.. mmg sedap & setappp...


The bigS??.. err..naper nama dia BigS??.. Sebut betul2 yer..'BigS' =)

Uncle said...

Catz..
you know what? IQ mailed me and said that they have taken over the gerai tomyam sekali...hahahahahahah! Dah maju!!!

catz said...

id,
dah try ke? how?? best???kan.

catz said...

orangrawa,

hi dekat lebah keramat. dekat Au5, dekat2 je dgn Giant taman permata. sederet syed bistro.
:).mmg best. harus cuba!

catz said...

cikin,

hao..welcome to catzscafe.
nice???

salam kenal!

catz

catz said...

Lady nur,
setapss..not sentap...!
hahhahaha...
jom...pi sana?
mau kah?

meowww

catz said...

Uncle,
am happy for them..moga tambah maju, makmur.
hhehehe..
:)

Hann said...

catz..

since makcik ni dok jaaauuuhhh.. nanti kan, kalau pi sekali lagi, niat makan untuk i sama ye.. makan lebih sikitt.. teruja tengok.. setapppsss... heheheh

Al-Scheira said...

salam..kat ne ni..

cikin said...

hye!

salam perkenalan..

mmg sedap..dh 2 kali pegi...cm nk pegi lg..he hee..

all d way from putrajaya..semata2 nk mkn ikan selemon..