Sunday, March 6, 2011

Laksam mu, Laksam ku jua.



Park depan kedai restoran sedap.
i order tomyam dan nasi putih.Bungkus. sambil tunggu, minum air.

Duduk tgk news on TV.
restoran agak lengang. ada dua family tengah makan.
seorang lelaki berbaju biru, masuk ke restoran, order something bungkus kot sebab x order air.
aku duduk khusyuk tengok TV. khayal.
aku toleh kiri kanan, eh..macam dah lama je apa tak siap-siap ni??? lengang aja pun.

aku pandang 2-3 pekerja, mereka pandang aku senyum.
then seorang pekerja mcm tau yg aku fikir mana food aku ni, dia ckp, " order akak dah siap di kaunter bayar'. laaaaaa...awat tak kabo dr tadi??

aku ke kaunter, bayar. cashier kata : "nasi kosong dengan tomyam campur, RM5.50"
start enjin kete, balik apartment.

Pukul 11 malam rasa lapar. Amik tomyam, bubuh dalam mangkuk.
Buka polisterin nasi..

ehh?
eh???
eh??????????????

ni nasik ke?

sejak bila nasik putih boleh menyamar? ke bergurau ? notty eh??

ni LAKSAM.

ye..laksam, dengan segala hirisan ulam,sambal dan kuah terbuntil dalam plastik, bau semerbak.

bila masa aku order laksam????????????

Amik tomyam, simpan dalam fridge, makan besok lah.

NOW nak makan LAKSAM kuah lemak.

sedapnyaaaaaaa!

pukul 11.05 minit malam.
menikmati laksam depan TV. nikmatttt.

Takkan nak pegi pulang balik? kan? jauh tuhhh.

Terfikir juga,

Ada tak sesapa kena marah dengan bini dia malam tadi?

kena marah dengan bini dia ke yang entah-entah mengidam laksam di malam hari?
"kenapa u beli kat i nasi kosong????kan i nak laksam! u dah tak sayang i ke????????"

Yang pasti, orang yang kena marah adalah berbaju biru.hik-hik.

errr.. bang, i tak salah.
mungkin bukan rezeki dia, tapi rezeki saya.

eh..boleh ke kata gitu???

Tapi if ada yg berkenaan baca blog saya, e-mail saya ye.
I ganti laksam u.

13 comments:

Tijah said...

lepas makan laksam terus tido ehhh? biasaaaaa dia tu...

CAHAYA said...

pergh! sedapnya. catz, how are you?

Uncle said...

definitely not mine!!!

Romie Pujaan said...

gile mu perobek kebahagiaan org ahaha

Ana Ali said...

bukan laksam saya juga...saya selalu makan kat wadihana jer..hehehe..nasi goreng ah pau pun sodap kan catz

Ana Ali said...

bukan laksam saya juga hehe..saya makan nasi goreng ah pau kat wadihana jer..jum catz

catz said...

hi jah, betul lah tuuuuuuuu. Hhahhha. Btw, smlm mak ke tetel.kih. Tang bila aku diet kan.wakakkaa

catz said...

cahaya, i'm fine.tq. Wish u luck on ur diet program. Jom,ke arah pinggang kerengge.kih

catz said...

uncle, yes u rite! Hows kedah? Ke langkawi kah?

catz said...

romie, apakahhhh? Bukan salah mak ok.

catz said...

ana ali, jom. U pun rajin ex
plore mkn place kan. Marii! I pun suka wadihana.:)

Netnet said...

cian orang tu makan nasi putih jer...

yang waiter ramai2 tu tak chek ker??

gerbera said...

Saya pernah terkena macam ni. Lauk yang saya pilih punya la marbeles. Sekali org tu punya lauk, telur dadar n ayam masak merah je. Frust woo..tp makan je la sebab lapor