Friday, July 23, 2010

Jangan....Bahaya oke!


peristiwa malam tadi. mungkin normal pada pandangan mata kita semua. sambil isi petrol, sambil borak di telefon...dari start isi, sampaiii lah habissss..masih di telefon.
please don't do this. BAHAYA.
Mobile phone kita menggunakan radi0 freku3nsi untuk transmit dan receive signal. Boleh menyebabkan spark if EMF radio freku3nsi itew berinteraction dengan petrol yand duk meruwap masa tengah isi tu.
Boleh menyebabkan percikan api and kebabommmm!
so plis....jangan lah guna telefon bimbit di stesen minyak ye. Kalau ko tengah deal bisnes juta-juta pun, pehlis...sila tunggu. If kucing nak beranak pun, still can wait lah.
Kang bukan ko sorang je yang naya.
Kete aku minyak dah kelip-kelip merah ni haaaa...stesen minyak ado lah lagi 25 km kot.hhahahaa...kalau stesen minyak di meletop...ko bukan susahkan diri ko je..dengan aku sekali terlibat ye mat. kalau ko nak rentung, jangan lah ajak org lain sekali. tak nak oke.

so...menggunakan telefon bimbit di gas station adalahhhhhhhh di larang.
jangan degil oke. mak rotan kang.





Nasi ambeng Dengkil. pasar malam hari khamis. slurp. RM 5.00.

ok..jom makan.




8 comments:

Tijah said...

mana? mana? dengkil tang mana?

Hann said...

pos sini satu :)

DrSam said...

kalau pakai handsfree lagi naya. cuba bayangkan hp dalam pocket tengah active mengelurkan charges2 yang anytime akan bersekongkol dengan wap petrol tu ...

Wahidah said...

yg mcm bihun tu bihun ke kak..mmg letak buhin ke nasi tu

NenekPenne said...

selfish kan itu orang... tulah..kalau nak maut, jangan ajak orang lain sekali yer..

aku pun penah catz tengok orang isi minyak tak switch off engine... bila aku kata, sila off, dia kata, alah tak per...
byk laa takper..kang meletup, dgn aku2 sekali melotop...

agaknya dah mati baru nak insaf.. eeeh boleh ker gitu?

amboi tijah, bab makan laju jer yer... eh bukan ker kata nak makan beras taj mahal srba poni jer? :P

nasi ambeng kat setesen minyak petronas kat tempat aku 4 hengget je tau.. tapi bolehlah... kang kata bersyukur plak kan.....

Lady of Leisure said...

dah terang2 ada amaran tak leh pakai henpon pun masih ada pakai gak kan..

Kancilbiru said...

ee scary...kang tetiba meletup ha...habis org lain kena akibat jugak..

akira nagasaki said...

pengajaran : jgn tunggu minyak tinggal secawan baru isi hehe at least kalau meletup sempat lari drive gi setesen minyak lain kot hahahahahaha