Thursday, July 22, 2010

Tolong...!

eh pelik.

aku tiba2 ada akaun fesbuk yang tak pernah aku create.
aku nak create akaun baru, guna e-mail aku. tiba2 dia kata akaun fesbuk guna e-mail tu dah wujud.
ehhhhhhhhh???
so aku log in, dia suruh verified, tukar password..bla..bla..dia hantar verification/confiirmation code bagai ke e-mail aku tu..bla..bla suh aku bole bukak akaun fesbuk tu.

and ehhhh?

dah ada frenlist bagai. dah dah meriah wall tu.
which aku tak kenal sapa pun dalam list tuh.

so now aku nak delete akaun tuh.
how eh?
aku gabra sgt ke tak jumpa button delete ke apa2 yang boleh melenyapkan akaun tuh.

aku nak delete......! takut niii.....

help.

14 comments:

Mumtaz Khan said...

catz,
rasanya mesti u teraccept friend request through email which auto create acct using your email id.
If nk remove that acct :- gi kat Account -> Account Setting -> choose deactivate account...

catz said...

salam,

mumtaz khan, thanks a lot.
will do it.
thanks very much.

miow

zarina said...

ohh...baru tau gak cara nak deactivekan acct tu..thanks oso

AyunasiA said...

wonderpet datang membantu. eh, cik mumtaz dah tolong, kan? sbnrnya x tau nak tolong cemana. ku jua sdg problem ngan fb nih. takleh klik apa2, mesti blank.

Wahidah said...

pi kat settings and deactivate la kak..

afendi ariff said...

ko nih byk sgt diselubungi misteri la catz...aritu member sekolah lelaki..ni akaun fb plak...heh!

Hann said...

Yeah. Ilmu baru gak. thanks mumtaz

Lady of Leisure said...

kesian u.. cemana dah boleh deactivate akaun tu?

catz said...

zarina,

hahaha... beriya aku carik button delete account or benda2 camtuh..rupanya boleh diactivate je. aku nak delete terus sebenarnya.
:)

catz said...

Ayunasia,

aku atk berapa suka FB. kalau boleh aku nak delete je terus.
bahaya ah kdg ni. tah apa2 je create account tak perasan.

catz said...

wahidah,
akak nak delete terus.
hahahha

catz said...

afendi,
hidup aku mmg misteri.
:)

catz said...

Hann,
ilmu kita sama-sama kongsi.
:)

catz said...

Lady Of Leisure,

dah...dah diactivate dah pun.
:)