Tuesday, July 13, 2010

sudah jumpa cinta hati. cool!

jalan 5-6 tapak dari hotel, dah jumpa entrance mall ni.
just to kill time, and tah apa punya perasaan kan. dah selalu ke melaka, but never step into this huge shopping mall, dataran pahlawan.

1/2 day hari ni kerana ada rombongan delegasi oramputeh yang mahu melawat-lawat ke zoo, ke taman rama-rama, ke menara taming sari, naik cruise dan lain-lain tempat. social program gitu.
when the organiser asked , nak join ke tak..ha-ha. aku like...err..RM60.00? nak pegi zoo tengok monyet? errrrrrrrrr......malas lah. Bukan aku tak pernah tengok gajah, zirafah semua tu. Monyet kat tepi ofis aku sangat banyak oke.Derang yang suka mengendap aku tepi glass window aku tu. see? takyah aku ziarah monyet. derang yg selalu ngendap aku. dah tu nak pi zoo tengah panas buta? lagipun i can always come back kan.Lain lah mereka yang datang dari Rusia, Peranchis, London semua tu. kat sana tak ada gajah gamaknya. so excited gitu nak ziarah gajah.

so agak azabs lah when other participant keep asking me..eh..tak jalan-jalan ke? ok. betullah derang tanya, coz derang tau aku datang sorang je. so maybe derang ingat aku bosan nak mati.
eh.memang punn lah. hik.cuma tak nak mengaku je.

ho...malasnya.

lagipun, slide presentation aku untuk esok tak siap lagi. so after bloated with buffet lunch, aku tidur.
dan jalan-jalan petang untuk membunuh masa.


dannnnnn..after browsing the mall, oh...yey! tu diaaaaaa!!! Cool blog! woi..cool blog woi!

beli chocolate blog yang best seller itu. dan sambung jalan-jalan. er..kecik hati oke, when i step into one kedai, tengah nak beli bag, the sales girl suddenly said.." sorry, masuk dalam kedai ni tak boleh bawak air" dengan muka kerek when i was about to ask the price of cute bag yang dah aku berkenan nak beli.
eleh.
kecik ati.
kesiannya aku.
terus balik hotel. euwwww. takpe..takpe.minum cool blog utk cool kan hati.

see...nampak tak? besar-besar betul pearl cool blog ni kan. sama besar dengan jade bulat-bulat kat tangan aku tu.sedap pulak tu.
wah..pearl ni kalau aku sambung-sambung boleh buat gelang kan?
ni lah cinta hati saya.
hik.

21 comments:

mama ju, said...

Wah beli jade tu kat mana nampak cantek...
beg tu beli je kat kedai lain...kat rumah mama pun ada monyet...dia suka jeling2 kat dapur...mama takut..

Nowwa Fitri said...

Melaka.........?Kampungku..

Cool Blog?Lagi best...hihih

Tijah said...

aku sokak honey dew milk tea wif bubble gak. setap kan?

zarina said...

bleh cuba gak ni nanti

dila~noor said...

cubela strawberry /sour plum milk shake with pearl jugak..best sgt =)

kite salu dtg sini tapi tak pnh bg komen..tp sbb coolblog pnye psl kite komen sbb kite tahap addict.heheh

NenekPenne said...

jah...kita suka yang sama... memang sedap...

catz, kat rumah aku kat kepong pun ada monyet...2 ekor lak tu...ha ha ha...

afendi ariff said...

dlm opis ada monyet?
waaa..ko keje dlm zoo ye?
heh!

zarina said...

Kalo aku ada, boleh lepak rumah kan....

puansri said...

catz...
melaka antara tpt yg aku suke pegi..
semua mende aku suka kat melaka tu

@xiM said...

tak pernah try lagi COOL BLOG tuh..

catz said...

mamaju,

beli kat chiang mai..
oh..kan..tepi ofis catz..banyak gila monyet..siap buat parade lagi...
:)

catz said...

nowwa,
yes..melaka kampung mu.
:).
enjoying my stay at melaka.

catz said...

Tijah,
yeaaa..sedapsss.
kat RnR somban dah ado dah. menghala ke KL.
jommms!

catz said...

zarina,

bila nak balik melesia??
:)

catz said...

dila noor,
hi,..
welcome to my blog..
:).
memang saya pun dah edit dgn coolblog.
:)

catz said...

nenet penne,
ko selalu je bersekongkol dgn tijah kan...?
hahhahaha.

err..monyet? yg mana tuh?? yg comel ke comot net??
:)

catz said...

afendi,

i mmg koje zoo.
supervisor zoo.

catz said...

zarina,
'yeszaaaa.
':)

catz said...

puansri,
ye..melaka sangat besttt..
:)

parkmeon said...

dh try naik River Cruise? klu blom, naik time malam, best gtu. btw, my old skool just behind the hotel ;D.

Anak Jawa said...

selalu gak beli cool blog tuu (bunyinya mcm goblog pun ada. kih kih kih)

byk2 perisa apa yg best yerrr?? selalu beli ice blended mcm biasa2 jerrr