Friday, April 1, 2011

Nasi lemak? wut so big deal?

jejak kasih setelah 7 tahun tak jumpa...di Johor Bahru.

" ai agak lah kannn...u mesti gemuk dan tak lawa...sure dah macam makcik-makcik anak 5"

kuang ajaqqqqqqqqqqqqqqqqqq. meh mak cili mulots ko.


7 tahun tak jumpa after something happened so, dia ingat aku akan mengalami masalah obesity yang melampau dan makan nasik 3 periuk setiap hari. ewahhh.

ye, statement di atas adalah statement seorang warga Johor bahru yang tak reti jalan pegi Nasi lemak Senibong.



Boleh tak, balik dari tip top ikan bakar, kawan aku drive terus balik hotel. ewah..nak lepak bilik aja.

aku terpinga-pinga.

eh dia ingat setakat makan bun 5 bijik dengan siput sedut tuh aku dah kenyang ke???????????? siput sedut tu mmg le harga dia RM10.00, tapi cengkerang je dah RM 8.90 kot???? isi RM1.10 je. mana kenyang. Lain lah aku boleh makan siput tuh dengan cengkerang sekali. kan?
(wah...perut gergasi sungguh..ha-ha).

oi..bukan kita nak pegi makan nasik lemak senibong kewww????


'eh..ai lupa, kalau pegi makan dengan you, kita akan makan banyak kali".



ceh.

GPS aku lupa bawak pulak. So dari masuk simpang sana sini, pening.

:"ehhh..tak payah lah makan nasik lemak. Kita kan dekat Malaysia. sok pagi dekat hotel mesti ada sarapan nasi lemak. no big deal rite?" ...........> statement orang JB.

eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. tak seshuaiiiiii.


pemakan tegar dia akan carik nasik lemak pinggir hutan, celah semak oke. Bukan nasik lemak buffet hotel.

grrrrrrrrrrr. grrrr..grrrrr.grrrrrrr..meh aku cekik kauuuu.

kempunan aku nak makan nasik lemak senibung.



so pesanan ai dekat u yang di JB itu,

sekali lagi i pi JB, kalau u masih tak reti pegi senibong, i ban u! i delete u dari frenlist FB ai. hiks. ai cuma nak kawan dengan orang kuat makan je.hik.

kui-kui-kui!



Benda kalau dekat dengan rumah kita, memang kita tak heran. kan. Nak pegi pun tak reti.

lepas tuh boleh pulak cakap " Nasik lemak senibong tu femes ke"

herghh.

huh.


4 comments:

Uncle said...

eh janganlah cerita pasal nasi lemak...lapar ni...mana nak cari kat sini!!

Frida*Norm said...

assalamualaikum, catz.

hampir 3 tahun duk permas jaya nih, kagum gakla dgn ke'femes'an nasi lemak senibong tu...
ramai org sokmo kedai dia.
masuk rncgn makan2 di negeri pulau temasik sokmo.
dari tv negeri pulau temasik jugakla saya kenal n.lemak senibong...walhalnya, selangkah* je kedai dgn rumah.

*err...selangkah dlm gps.

DrSam said...

biasanya kalau dah kat depan mata pun kalau bertangguh-tangguh camni la jadinya...

Netnet said...

wahhh pi jalan2 naik kereta mewah tak ajak aku..ha ha ha..