Tuesday, May 11, 2010

journey...

kelapa sawit..
pokok durian
dusun..
ladang...
rumput-rumput...

.
.
.
..
.
hujan rintik-rintik..
hujan lebat...

long journey...

jumpa simpang..kiri? kanan? terus?

hujan masih belum berhenti.

air mata juga mengalir laju..

.
.
.
.
ternyata kau bukan untuk ku lah wahaiii....


.
.
.
.
.
.
empal / daging penyet

nangis-nangis lah aku makan sambal penyet ni..cuit sket aku rasa mmg tak boleh makan. ternyata kau memang bukan untuk ku lah wahai sambal penyet. penyet api?
memang berapi.

note: food dijalanan.

26 comments:

Nowwa Fitri said...

Asal ko buh gambar apa pun jenis makanan...aku mesti kelaparan...haih!

makdaracute said...

kekkekeke...lawak ler catz...intro macam putus cinta jer...
tapi memang sambal penyet tu pedas. selalu kalau makan memang mengeluarkan air mata.

Wawank said...

Berkunjung kak!
Komen dulu nich..,
kabar kakak gmana?

atty's said...

peDAS sangat ye ..catz..maybe utk aku kot .aku hantu .pedas.

NenekPenne said...

ingatkan amenda laa tadi.... terkujat mak

@xiM said...

haiyooo aku ingat apa tadik yang bukan jadi milik kau..hahaaa

geraugebang said...

Sudah ku tahu...memang tang tu kelemahanmu...kalau kak gerau...semua pinggan yang ada sambal tu kak gerau bedal, bang badang punya, anak-anak semua, semua kak gerau rembat...lepas tu aku keluarkan apinya...Fuhhhhhhh terbakor...

Anonymous said...

catz....u ni buat tkejut je....suke bca blog u makan...makan..makan...anyway u tinggal kt bangi ke klu mcm tu trylh smua restoran kt sec 7 smp 9 yg bcambah tu n then bglh comment ye...cos i slu p bandar baru bangi xabis lg jelajah...

Leez said...

wah catz....dating kita nanti nak makan apa yek??? nasi penyet lagi ke??...sangat terliurrr...

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

adoiii...dan2 lapaqq.. dah nak lunch time nih...huaaahh...


C U at ATV yatch!!...

jane said...

ni kat mana ni ade pokok sawit bagai???pahang?

adeiiiii lapar aku tgk sambal tu

catz said...

Nowwa,
kita dah tgk gamabr kat blog awak yg red wok tu..
hahahah..lapar oke..
:)

catz said...

mak dara,
sgt pedas melampau..tah lada apa dia guna..gila punya pedas..rasa nak jerit..hahah

catz said...

wawank,
hi..saya baik2 aja..
kamu gi mana? kat amna sekarang?

catz said...

atty,
pedas gila..
tah lada apa dia guna..pengsan mak..

catz said...

nenek,
ko terkujat melatah-latah tak?
hahahah

catz said...

axim,
sambal penyet je..pedas meletops...

catz said...

kak gerau,
lidah tak kuar api kewww...
mak takutnya ko makan sambal..
huhuuhu

catz said...

hi anonymous,

welcome to my blog..
:)
yer..saya mmg suka mkn kat area2 seksyen 7, 9 semua tuh..banyak sgt tempat mkn kan..
btw,
enjoy reading ya...

salam kenal.

catz

catz said...

Leez,
jum ke red wok!

catz said...

Life,
cant wait for ATV..
hahhaa..excited aku.
nak kena beli seluar baru ke..hahhahha

catz said...

hi jane,
welcome to my blog.
:).
tuh sekitar jalan di johor. kelapa sawit kiri kanan.
ayam penyet tu kat Nilai..kedai ayam penyet Api..
pedas gila.

salam kenal.

cat miow.

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

aahh... wat per nak beli suar baru.. klw hujan mlm tuh abes la becakk... mandi lumpur..

rezeki said...

salam catz

laaa, nape sambal tak habiskan hehe

linda said...

jom red wok...
kalu nk g jgnlupa ajak..:)

azieazah said...

Salam.. Lama sungguh Kak Azie tidak sempat menjengah ke sini...