Topping tak nak binatang, nak tumbuh-tumbuhan saja.
Base: beli siap.
Topping hirisan tomato hiris bulat, bawang, capsicum dan cendawan. Ditutupi keju 4 segi....
nyummm..
Tetiba rasa nak buat part time kat kedai mamak / kedai nasik kandar Nak tgk camana derang goreng ayam goreng yang rupanya agak kemerahan, cruncy dan menyelerakan penampilannya,crunchy di luar dan lembut bak sutera di dalam.
Kalau aku keje 5 hari,ok le kot ek..nak belajar produce ayam goreng sedap je.
Jawatan dipohon : pencuci pinggan (kena kat dapur, supaya boleh mengendap org masak), takkan nak jawatan tukang masak, confirm lah reject kiahhhh oi.
plan,
hari pertama : rajin-rajin cuci pinggan, mengemas serajin mungkin.
hari kedua: rajin sambil jeling-jeling proses buat rempah ayam, dan menggoreng.
hari ketiga: rajin juga, buat keje cepat2. so bila proses me marinate ayam, buat-buat rajin nak tolong, sambil jeg-jeg tukang masak, sambil tanya rempah dan tgk dia buat.
hari ke empat: rajin dan offer diri utk tolong goreng ayam.kan dah complete proses ayam tu kan. dah tau kan?
hari ke lima: buat-buat malas sket cuci pinggan, tapi rajin2 sket tolong masak. Nyebuk-nyebuk je tolong marinate ayam, goreng ayam.
(petang hari ke -5 kena pecat). eh gatal kan. kau keje cuci pinggan , lagi nak sebok menyebok kat dapur.
mission accomplished. Tak payah aku memecat diri aku sendiri.
:)
18 comments:
kelakar la ko ni catz....
boleh buat citer drama ni...
seorang engineer menyamar sebagai tukang cuci pinggan kat kedai mamak hanya semata2 nak dapatkan secret resipi mengoreng ayam yang rangup diluar tapi lembut bak setera di dalam...
amacam, ok tak jalan citer ni? kalau nak buat drama tu, panggil aku jadi pelakon tambahan....
catz ko betul ker nak join aktiviti ATV tu?
belajar sekali buat tanduri mcm kat ikhlas tu...
Mujur semalam pi makan pizza, so kali ni kuar ler air lior meleleh...hehehehe
ya allah..sedap yer u! nk ckit...
hehe. ko buat la rancangan ala2 'Jalan2 Cari Makan'. pastu ada segmen mengendap dapur tukang masak. baru best!
mak datok tebalnye topping siap ngan keju meleleh tu yg tak tahan tu . ler apsal tak letak topping binatang , menatang tu ler yg sedap , he he
aku ikut ko bleh??
pagi semalam mama buat piza untuk breakfast...hangus!!
len kali buek pizza anto skit kt umah aku weh..
Nenet,
hahhaha...aku boleh je menyamar ni.tgh aim kedai mana yang best lah.
hehhee..dapat makan free kannn.
yup.serious nok.
kog,
beres,..
eh apa kata aku part time 2 hari kat ikhlas. dapat makan free..kan.
:)
azieazah,
ni buat senirik..
hehhe..
lainnn.
:)
anggun,
amik banyak pun boleh..
:).
thanks for visiting my blog.
CAHAYA,
good idea tuh,..
hahahah..sapa nak sponsor ni..
:))
xplorer,
now nak makan vege je kalau boleh.
vegetarian kejap.
heheheh
Tijah,
jomm..
nak tunggu kat mana ni? tol bangi?
old timer?
hiks
mama,
hangus lagiiii sedap..
:)
atty,
jom le buat sesama..
sepelaung je punnn..
:)
Post a Comment