Monday, March 8, 2010

Ahad yang permai...




wah tajuk...jiwang.

tekak teringinnnnnn nak makan soto yang mcm Batu Pahat punya. Yang ada kacang tanah goreng terapung-apung.
so berdasarkan maklumat ini,
saya ke old timer kopi, dekat seksyen 9 Bandar Baru Bangi.
inilah hasilnya.
Lunch. pukul 1.30 tgahri.

soto, sirap bandung selasih dan novel.
sambil makan, sambil baca novel yang tak habis2 tuh kan.

soto yang ada sambal kicap, ada bergedil dan kacang tanah..nyumm
total RM10.50 (soto 6.50), sirap bandung RM 4.00???? tapi sebab pekat dan sedap, aku ok le.
(kita makan sorang. kita heran kerana ada seorang staff kedai ni ngendap2 di sebalik pintu. maybe dia heran napa aku makan sambil amik gambo).


lepas tuh sambung jalan-jalan, ternampak gerai cendol. since aku sorang-sorang, so aku boring masa tunggu cendol, aku 'termakan' nasi lemak atas meja tuh pulak. makan separuh sebab sambal pedas (sebenarnya dah kenyang mkn soto- mulot mentel nak jugak makan tu).

nyummmm..sedap okies.. (gerai lori depan Seng Heng fasa 4 tambahan). Aku dah pesan penjual suh dia rebus lembut sket kacang merah tuh supaya lagi best. Tapi santan dia best.
Tapi akhirnya aku kena berkejar balik rumah sebab tiba-tiba sakit perut. so maybe sambal nasi lemak or sambal kicap kot....padan muka laaaa.

Balik rumah..Zzzzzzzzzzz...oh papa is away, so kita tgk tibi sama kambing kita dan tertidur setelah makan mangga 2 bijik. tu je kan. ok wutttt??

eh..tak la..ada lagi..mula2 dah bancuh megi errr..masak megi, pastuh goreng sosej, pastuh..pastuh..aaaa.. (semua adegan dilakukan sesambil tgk marathon The Biggest Loser Asia).
hahahha..tak insaf kan???

13 comments:

sha said...

hahahahhha..x insaf2..

..naper lak tengok marathon TBL Asia?..layan mata tuh..

afendi ariff said...

cendol ko mmg tak blh tahan aku tgk....

Hajah Zainab bt Abdullah said...

ingatkan catz masak2...papa x der so malaslah kann...mama pun gitu gak kalau the other half tak der...heheh...

atty's said...

itulah makan sorg2 tak koling2..ekekekeke.

CAHAYA said...

soto tu mcm best. nanti nak try lah! tekak memang teringin nak makan benda sup2 ni. hehe.

makcik rokiah said...

aku balik2 makan village view... tak pon sup bangi tu...

that day ke gerai oblong dah x sesedap dulu... cos yg buatnyer bdk mane ntah.. bkn abg oblong lg...keciwa ai..

tp soto mcm sgt menikam kalbu...

DrSam said...

fulamak catz...marathon betul nih!

zarina said...

Ko nak tunjuk makan ko ke ko nak tunjuk TV. hihi...

zarina said...

Ko nak tunjuk makan ko ke ko nak tunjuk TV. hihi...

Romie Pujaan said...

wahai cik catz

kite skang training kat airport terengganu. agak2 kalau dtg ke negeri ini sile lah roger2 yer. add kite kat facebook: romie pujaan

rezeki said...

salam catz

he he he tu mee hoon soto, kalau lagi satu punye soto, dia pakai nasi himpit

psl dah ternampak soto tu, nanti nak suruh mak itam masak sotolah hujung minggu ni, lama tak makan

DrSinga said...

hahahah...
sambil tgk biggest loser !!!
kejiiiiiii......

DrSinga said...

copppp....lupa nak kata...
dah hagak dah link tu ngala ke mana!!!!
:)