Sunday, March 14, 2010

jelajah 2 negeri

Hujan petang. Alhamdulilah. sejuk!


sup utara

laksa utara
ikan pekasam
dodol panas
baulu panas
kuih karas panas - live cooking

.
.ikan pekasam.
.
.
.
.
.
.
OMG.




oh. patut now dah fly balik, TAPI..
Flight delay. oh bosan.
TAPI..
epot ada wifi yg sgt reliable.
and banyak plug disegenap tepi dinding.
sukaaaaa...

23 comments:

NenekPenne said...

tu semua makanan diet eh? :P

Hann said...

iskk.. mai sini ka?
awat tak habaq?

geraugebang said...

bestnya ikan pekasam...kalau beli habislah kotor dapur kita awak...malas betul mengelapnya.

xplorer said...

so far perkasam yang paling sedap pernah aku makan ialah pekasam warisan dari lenggong , siap menang pertandingan pekasam negeri perak tu

NenekPenne said...

pekasam ikan lampan jawa best... tu jer yang nenet boleh makan...
ada jumpa kat pasir penambang, kuala selangor.

scrlettfr said...

salam...
sis, nape xbagitau nk datang... hmm..

atty said...

ko singgah pekan rabu ye..

makdaracute said...

memang sedap ikan pekasam....December tuhari baru jer gie Pekan Rabu nie...memang geram tengok ikan pekasam tu..

Uncle said...

Dear Catz.
Bila nak datang langkawi pulak? Bagitahu uncle nanti!

adie-ishmael said...

dalam banyak2 kedai jual pekasam tu,ada satu yang paling best...aku tau la kedai tu...

@xiM said...

tip top lah ikan pekasam!!

catz said...

nenek penne,
jawapan ikhlas aku..BUKAN.
hahhaha...bukan.

catz said...

Hann,
u kat kedah kaaa??
awat tak habaq kat chekkkk

catz said...

geraugebang?
dapur kotor??
oh dah makan sedap2 tak kisah kot..nak best..lap dulu dapur, baru makan..baru semangat nak mengemas.
hiks.

catz said...

xplorer,
waaaa..menarik..pekasam pun ada pertandingan eh..
:)

catz said...

nenet,
camno nak tau lampam tu jawa ke tak..
ihiks.

catz said...

scrletffr,
errrr...u kat utara eh??
i tot u di lembah klang..
erk?

catz said...

atty,
yeszaaaa..pekan rabu.

catz said...

mak dara,
bak le resepi..kita nak masak ni..tapi tadek resepi selain goreng niii..

catz said...

Uncle,
akan dtg ke langkawi.
tak jemu walau dah banyak kali pegi.
:)

catz said...

adie,
kedai yang mana???? habaq maiiii..
ko niiii...saja tauuu!

catz said...

@xim,

tip top..? masak apa eh???
goreng?

makdaracute said...

catz,

kita pun tahu resepi goreng jer, pastu perahkan limau atas ikan tu..