Sunday, March 7, 2010

Pasar malam trip..yey!

Semalam,
saya telah mengunjungi DUA pasar malam.
puh. best oke!
One in Kajang (Taman Mesra), and another one, Pasar Malan Bandar Baru Bangi..
wow! Sesak dgn manusia, mcm semutsss!


Pasar malam where we can get all the kuih muih...just name it, apam, kuih bakar, kuih goreng-goreng, karipap dari inti keledek, daging, kentang..nyum-nyum-nyum.

apam warna warni ni RM1.00..

pakcik sate..smileee!! u are on camera..

oh...sapa tau ni apa? kawan aku kata belimbing buluh..aku ckp.."mek..mak kenal oke belimbing buluh yang buat sambal tuh..this one bukan belimbing buluh oke"...errr..apa ah?

gerai nasi dagang, nasi kerabu dan lauk pauknya..err...solok lada satu!

menceriakan hari panas...

er....roti farina...yeh..geng pasar malam aku belanja ni..sedap! kena mkn panas2 lah..inti daging, yummm..

Roti Farina



PASAR MALAM BANDAR BARU BANGI.


Ha..ni baru betul-betul pegi pasar MALAM.
sebab pergi di waktu malam.
Mak aku marah oke kalau pi pasar malam maghrib-maghrib.
ye la..dah tgk food segala...mana nak ingat pasal maghrib kan?? mak aku piat tinga kanggg.

sayur mayur...RM2 utk 3 ikat.

Abang sayur suruh aku amik gambar dia dgn sayur..aku ckp.." saya amik gambar sayur je..."
hahahha
dah lama tak pi pasar malam cam ni,.wahhhh....i was amazed by the temibai merah. dah siap potong, besar-besar....wow..so mouth watering ahhhh....banyak gila org jual cam ni..

musim mangga kot eh?
sana sini org jual mangga..

ayam percik? so many version oke...dan pelbagai nama lah...dtg sini mcm kita ronda satu malaysia oke. Otak-otak Kempas, soto Muar, ayam percik Utara, nasi dagang, kerabu, lauk pauk, Rojak utara, sup utara, kuih muih, murtabak dll..perghhh....u name it. and ada juga air durian fresh! wow...tapi tak sempat nak try. aku dah kembung sebab sambil jalan..sambil sedut air tembikai.

tu tangan artis yang sempat di snap oleh lens aku..hahahha..tengah beli buah anggur youuu!
sapakah arti itewww????


Aku rasa among the best pasar malam lah...kat jajahan sini laah kan. ko jgn le ckp pasar malam kat KL ke mana..aku mmg tak reti nak pegi punya. dari kuih..kasut crocs, baju sutera, makanan dari seluruh Malaysia..errr..bakso dari Indonesia pun ada laaaa..
so..makanana apa aku beli ?
PUTU MAYAM dan OTAK-OTAK KEMPAS.
err..putu mayam yang ada diskaun dan sedap!

30 comments:

@xiM said...

lor..takkan tu jer yang ko beli catz..

Hajah Zainab bt Abdullah said...

catz,

yang catz tanya tu, namanya buah kerdas...satu keluarga dengan jering, hahahah. kalau makan nih..get ready toilet tu ... :((

Beruang Madu said...

Catz...

aku selalu pegi kat dua dua tempat ni tapi tak pernah nampak ko pun.. errr tapi tu dulu lah sebelum aku pindah Sabah nih... hehehehehe

missFridaNorm said...

salaam, catz.
Buah yg digaduhkn tu buah kerdas. Cantik plak masih dlm kelongsongnya, nmpak mcm timun je (sory nyah, mak tengok guna hp..so mcm tk jelas je skala sebenar buah tu).

Hana' Yusuff said...

huhuh..terliur! pasar mlm bangi mmg la best.sejak pindah shah alam ni tak pernah pergi lagi mana2 pasar mlm .kecur tgk gambar!

CAHAYA said...

trip pasar malam ko ni buat aku lapar la catz. cis. hehe.
:)

Tijah said...

kerdas la tu nok. wooo. jgn memain. makan kalu esok konfem kena sumpah ngan opismet sbb jamban bebau....

catz said...

axim,

yup..dua benda tu je...napa? tak percaya eh? hahahah

catz said...

mama, thanks..
i tot asam jawa kah..kerdas ghopanya..
hahahha..tak pernah makan. sedap ke?

catz said...

hi beruang madu,
lama tak nampak ko..
mentang2 dah jauh di sabah nun.
beberapa kali aku ke sabah, tak pernah nampak ko..ihiks.
ye lah..dulu ko mmg rajin menjelajah ke bangi dan kajang kan...
bila nak balik johor?
kue waras ke?
ojo lali karo wong neng johor yo!

catz said...

miss Frida,
kita tak pernah mkn kerdas, so tatau.ihiks.
ingatkan asam jawa ke..
hahahha

catz said...

Hana Yusoff,
sure u can find pasar malam best kat area s.alam kan..sana pasar tani meganya sgt best kabarnya...
:)

catz said...

Cahaya,
jom pasar malam. kat putrajaya katanya ada pasar mlm yg best hari jumaat'hiks.

catz said...

Tijah,
woooo..kerdas ke..
biasa dgr nama, tak pernah tgk tuannya..
inilah rupa kerdas ya..adik beradik petai eh???
:)

Nowwa Fitri said...

Catz sebab sumer orang dah tolong jwbkan..ha ah..kerdas..I loikee..biarla toilet berbau pun..
By the way Pasar Malam Taman Mesra memang best..tapi best lagi Pasar Malam Jenaris setiap Ahad ..ngeh..ngeh..ngeh..

Hana' Yusuff said...

itu bukan pasar mlm...itu pasar siang:) pagi ke tgh.. boleh mandi peluh dibuatnya. dari makanan ...pasar basah..brg2 lama,perabut,tikar2,kereta pun ada jual.

afendi ariff said...

belimbing buloh?
heh.....buta buah betul kawan ko ni...

zarina said...

Aku benci la tengok gambo2 ko ni. benci..benci... tak suka... tak suka... Dah 1 tahun lebih tak gi pasar malam. huk..huk...

adie-ishmael said...

hey!!! tu bukan belimbing buluh la...orang Kedah panggil genuak...orang kuala lumpur panggil kerdas!!!

Ismail Fitry said...

Singgah jap,

Rindu sungguh nak pegi pasar malam Bangi tu. Almost a year dah kat NZ ni.
Thanx sebab upload gambar2 tu. Kalau pegi pasar malam bangi jangan lupa upload lagi gambar.

Ismail Fitry said...

Singgah jap,

Rindu sungguh nak pegi pasar malam Bangi tu. Almost a year dah kat NZ ni.
Thanx sebab upload gambar2 tu. Kalau pegi pasar malam bangi jangan lupa upload lagi gambar.

NenekPenne said...

buah kerdas pun tak tahu.. :P

pasar malam best kan?

catz said...

Nowwa Fitri,
hi..welcome to catzscafe..
orang kajang kah??
1st time catz pi tmn mesra tuh..
belum pernah gi hok jenaris..
maybe next time.

salam kenal.

mioww

catz said...

Hana yusuff,
hahahhaha..mmg pasar siang kan..
ihikssss....kalau dtg malam bru le pasar malam..
:)

catz said...

afendi,
errrr..ko ngata aku sekali lah tu kannnn..euuwwww

catz said...

zarina,
weh..ur cooking better dari pasar mlm kan..kat druham tuh...cuba ko meniaga..hahahha...ala2 pasar malam every sabtu ke..kekekkeke

catz said...

adie,
yesss....10 markah aku bagi kat hanggg..
pandaiiiii!

catz said...

ismail Fitry,
thanks sudi singgah catzscafe.
buat apa di NZ? sambung study kah..
by the way..good luck.

salam kenal.
mioww

catz said...

Nenet,
sudah semestinya megiii..
yeaaa..pasar malam mmg best.
nenet, kita petai pernah le makan.. i loikeee...yg lelain belum cuba..

illa said...

org utara panggil kerdas tu genuak.. hehe