Tuesday, March 2, 2010

my poteto ball







i'm bek.


wah tajuk...mcm resepi baru kan??
selalu ko dgr fish ball, meat ball je kan?

woo...suara tak kuar.
rock semacam.
kdg suara tak kuar langsung.
demammmm tak habis lagi.
lawak.
Tangahri tadi, aku kat opis client. meeting + briefing.
suara aku mcm sore doremon tertelan lesung batu.
huh.
so..kena lah mkn ubat lagi.
seperti biasa..kena lah makan lesung, eh makan ubat.
step by step.



amik mashed poteto, sesudu , buh ubat. then amik lagi poteto, tutup ubat ye murid2. Buat ala2 poteto ball.


Then nak sedap, bubuh kuah atas poteto ball itu..kihkih.
Ngappppp...!

TAK PAYAH KUNYAH YE. MASUK MULOT OTOMATIK TERUS TELAN.
hihihi.


Resepi ini didedikasikan spesel utk org yg takut makan ubat.

33 comments:

Tijah said...

hoih. ko makan panadol sirap jer la. cem ada sebotol ko nak? kihkihkih

meg said...

catz.. bila kunyah poteto ball tu x rasa pahit ke nyah?

INTAN RH said...

Catz! baguih nya tips...kekekeke

:D

AyunasiA said...

baru nak tanya resepi kuah tu, sekali tgk bekas, mcm kenal jek? tp, ada tak resepinya?

kucingorengemok said...

kih kih kih... over tauuu! tapi kentang putar adalah amat sesuai utk org sakit. get well soon!

umie said...

biar betul... makan ubat mcm tu..hehhee

Azrey Rozie Eiman said...

dulu pun takut makan ubat... siap salut ngan biskut ping pong cecah milo :)

afendi ariff said...

ko kunyah dulu ke telan terus?
heh!cepat2 baik ye...

GuestEncem said...

ngade la ko xsuke makan ubat..hehhe aku pon!Pahittttt

Hana' Yusuff said...

wooo! hehe..

@xiM said...

aku pun culas makan ubat!!

Hajah Zainab bt Abdullah said...

satu kaedah yang baik nih!! tapi nak kena ada mashed potato lah..

NenekPenne said...

akak penah dulu, lari sekeliling rumah bila disuruh makan ubat..
bila dulu tu? hahahaa tu time umur akak 6 tahun daaaa.....

CAHAYA said...

haha. kalau aku sure tercekik catz.

geraugebang said...

ha ha ha ha...brilliant idea...tapi kami kat sini semua tak takut ubat...takut tikus ajer....

Wahidah said...

sgt gedix taw sis ne...

tp tk perla..at least u found a way utk mkn ubt

catz said...

Tijah,
yang sirap oso tak sedappp..
aku nak yg takde rasa apa2..and sng masuk ke tekak.eheks.

catz said...

meg,
kita tak kunyah..telan terusssss...hehhehehe..menggelongsor je dlm tekak.

catz said...

InTAN RH,
ye..idea utk org susah makan ubat..
hehheheh

catz said...

ayunasia,
dlm blog lama saya ada resepi..
search kat carian catscafe tuh,.

catz said...

kog,
thanks.
now hari2 kentang putar..demi nak mkn ubat..heheheh

catz said...

umie,
ye..kita mmg takut dari kecik..
susah nak mkn ubat,,

catz said...

azrey,
]hahahahha..
kita sama..ihiks.
:)

catz said...

afendi, tadek kunyah2..telan terusss..
:)
tq

catz said...

Guestencem,
hai..welcome to my blog..
hahahah..aku mmg ngengada..
hehehhe.,...sejak dari kecik, azab kalau nak mkn ubat.

catz said...

Hana Yusoff,
haiii...happy reading ya..
:)

catz said...

axim,
aku bukan culas,tapi takut..hahhahaha

catz said...

mama,
mashed poteto boleh buat senirik

hehehhehe..

catz said...

nenek, tuh mcm kelibat aku masa kecik2,..mencicit lari..hehehe

catz said...

cahaya,
mana ada tercekik..laju je menggelongsor kat tekak..hehehe

catz said...

kak gerau,
takut tikus??
owhhh..sama lah kita..sama..hehhehe

catz said...

wahidah,
mmg gediks,..
hahahaha..

DrSinga said...

cait!!!!!!!!!!!
kita ada injeksyen...
nak???!!!!
tak payah telan2!!!!!
laaaaagi senang!!!!!!!