Friday, March 26, 2010

who are you?

Aku tidak menggilai fesbuk, tapi aku ada akaun fesbuk yang kdg2 aku updet.
Aku juga tidak berladang, bela kambing, bela ayam itik, masak piza dan roti canai di fesbuk.
and i seldom add people on my fesbuk.
Ok..this is the easiest way currently to search our long lost fren, sedara mara, ex - gelpren, ex-bopren (nak tgk anak dia ada berapa ek? ha-ha).
i got list of people who waiting for me to add them.
masalahnya, ada yang aku tak kenal, so i wont add them.
BUT,
tah camana, aku ada add sorang ni.
aku tgk list kawan yang dia add, aku kenal. so aku add dia.
TAPI, sampai hari ni, i still cant figure out dia ni sapa?
oh, tak kisahlah kan.
kawan unibersiti? BUKAN.
Kalau dia tak pernah kisah utk letak mesej, atau menulis atas wall kita, aku tak kisah and malas nak fikir oke dia ni sapa. sure aku lupa.
u ols pu n mesti ada org yg u ols add, tapi tak pernah berbalas komen etc. so kita tak akan kisah sgt pasal dia kan?
aku bukan hari2 bukak fesbuk aku pun.
Oleh kerana kdg2 dia rajin letak komen kat fesbuk aku, aku pun kena fikir pulak dia ni sapa.Biasanya kita akan berbalas komen dgn org yg kita kenal.
so aku pun tgk lah fesbuk dia. Tgk album-album dia. oh ada lah album-album dia..kerja, personal etc.
Oh...vassss lah career dia ni. gambar dgn big shot - big shot tu..gambar pun banyak kat obersea sajork..
aku nak tgk oke muka dia betul-betul dia ni sapa.
OH...i still blur, and really cant recognize him. aku jumpa kat mana?
kawan sekolah rendah ke? kawan sekolah menengah? tak mungkin. kawan jumpa masa travel ke? kawan jumpa masa seminar, conference? BUKAN.
Kawan satu tempat keje?? bukannn.
Jumpa kat kelas masak? bukan. Kat kelas photography? lagiiiii bukan.
Nama dia pun bukan nama yg aku bleh recall as long lost fren ke apa benda.

And he recently write on my wall:

"ko ada tak gambar cikgu Hafizsudin Malika Alexandar? ko kan suka amik gambar. sure ko ada simpan gambar dia . kami kawan2 lama nak tgk."

3 hari oke aku pikir nak jawab soalan dia.
cikgu tu agak kontrobersi gak lah. Femes pasal dia hensem.

aku mmg ada cikgu nama tu, tapi masalahnya, ko ni sapa. adalaaa sebab why aku duk kompius ni. karang aku cakap.

aku jawab balik:

"oh..cikgu malika alexander tuh? dia ajar geografi kan?? takde, aku tak de gambar dia."

dia jawab balik.

"yup yang ajar geografi tuh. dia now kat pejabat pendidikan JB dah. tapi isteri anak dia still di Batu Pahat"


see?

Macam lah dia ni satu kelas dengan aku! iskkkk...ko sapaaaa???

u ols nak tau tak napa aku kompius mcm 3 malam pikir benda ni?

Aku sekolah menengah, aku sekolah perempuan. So secara teknikal,teori dan praktikal, class mate aku adalah perempuan. Ye u ols, aku dari form 1 sampai form 5, aku sekolah kat sekolah perempuan or nama oramputehnya, GIRLS SCHOOL.
so camana pulak dia boleh describe seorang cikgu yang mengajar aku di tingkatan 3 ni???? seolah-olah aku dengan dia sekelas????!
cikgu tuh memang femes, biasalah sekolah perempuan, ada cikgu lelaki ngajar wahhhh..memasing pakai bedak extra pi sekolah. eh, aku tak terlibat. ha-ha.

so kann... aku kompius ni.

so..soalan aku : ENCIK SALEHUDIN BIN FARIHIN, ko ni sapa?


p/s: semua nama adalah nama rekaan, saja nak buh nama glemer-glemer.

11 comments:

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Cikgu practical kot...

Life dah lama tutup cafe kat FB tp mmg selalu masuk & update apa yg patut.

Sedar x sedar dah 400 lbh kwn life dlm FB. Tp tuh semua yg mmg kenal.. adik , abg, sis in law, kazen..semua ada FB.

aZizoL said...

cats..ya ampun..camno nk bli tiket online.???.ko kan expert travel marvel nih..

azizul_othman@yahoo.com

AyunasiA said...

pernah hntr msg, 'do i know u? kita kenal kat mana?' sebelum accept friend. dia bls, 'ntah, saje je add.' sabo je la...

kucingorengemok said...

hahaha... cite ni kelakor! dia pakai nama samaran kot? or syer fb dengan laki, banyak jugak orang buat gitu, syer² tu

IrFaN CoMeL said...

tah2 wife/gf dia yg tulis kot dlm fb dia..
sbb sy pun penah kena.kwn fb tulis kat wall sy,dia same skolah ngn saya..bila jumpa in person ngn kakak fb tu,baru tau rupanya adik dia yg same skool ngn saya tu..

PurPle said...

mmg x aktif fb... kwn pun skit... dah lah skit, bleh plak remove mana2 yg x kenal. masa mula2 dulu, org nak add, accept je... skrg x kose.

agaknya sbnrnya pmpn kot... dia guna akaun husband dia ke. x pun dia dah tuko jantina. tanya lah dia kelas mana dulu.

atty's said...

rasanya tah2 .,.cikgu kot..ekekekekeke..

aku dulu aktif segala games kt fb ..
lor ni dah stop..tp ari2 mesti bermukabuku..sbb takde keroje nak buek ..dan masa sgt lah banyak..huhuhuh..

Leia Azmi said...

fb baik untuk menyambung kembali tali silaturrahim n mengambil tahu akan hal kawan2 lama atau yg jauh . tapi untuk berpeluh dan berladang di buku buku bermuka itu ..ampun sajerlah .menghabiskan masa betul...baik kita berladang di blakang umah....

CAHAYA said...

comel je Catz ni. hehe. Cahaya pun add orang yg kenal dan pernah kenal je. Bercucuk tanam serius tak reti. ;)

Anak Jawa said...

~Hafizsudin Malika Alexandar~

nama maut seyyyyyyyyy

ko nk sgt tau perkembangan terkini si malika ni kan??? nanti aku p PPD JB aku ambik gambar dia tepek kat blog

(org PPD kenal gak muka aku yg tak glamer ni. hahahah)

Sierrauniform said...

haa..citer ni memang lawak..rite after finish read this, idea buruk ku mula muncul kak catz..

huhu..mgkin dia err dah tukar..jantina..heee..