Thursday, March 18, 2010

Cinta 3 segi : tolong jangan libatkan aku sekali oke!

Tah le.
stress.
Now aku rasa down gila.
Bengang.
sebab tu lagu pun jiwang-jiwanggggg je sentiasa.

semalam aku cuti.

bila stress..korang buat apa? shopping ke? kan?? kan??
so..jom soping eh..

Soping tayar.
ke ke ke.

sempat habskan novel aku masa tunggu . Muka kena garang sikit. sebab tokey tayar asyik lintas - lintas depan aku dan cakap:
cik..u punya itu aa..ada bengkok...
cik..tayar u kembung, mari tengok...
(sambil suruh aku tgk beriya-iya which aku tak nampakkkkk punnnnnnn)..
and he insist me to tenung2 figure plus minus hijau merah kat mesin dia..
eiii..kalau dia kelentong sama wa...wa pun tataw la.
kejap-kejap kira bawak kalkulator. Oi! bak sini calculator tu.. ko nak kena libas??
Sekali lagi ko lintassssss depan akuuuuuu...siapppp!
tapi sungguh pandai dia convince, and end up, nak beli 2 baju, terbeli 4 baju.
eh. correction. tayar.


makan. dengan kucing.
on the way ke pantai Kelanang, (MORIB).
Wa..bila kita stress, kita boleh makan mcm ni (dan lepas tuh otw balik, boleh makan nasi lemak sambal , dan paru goreng lagiiii..)
takpe...takpe.

Boleh tak? Kalau berlaku cinta 3 segi, plis, jangan libat aku. Now aku yang suffer.

muka pasrah kena bebel

Cakap dengan kawan-kawan ko yang mempunyai masalah cinta 3 segi tu, jangan gaduh dan libatkan aku sekali. Aku tak koser oke. U ols nak bersilat, gaduh perang mulut suara sapa kuat, tolong jgn libatkan aku sekali.Dah takde tempat lain lagi u ols nak gaduh?
Apesal korang gaduh atas bumbung rumah aku? Bising!
Mengiowwwwww! meowwwwwwwwwwwwww! memekak!
Gila ko, 3 kucing gaduh atas bumbung porch. Gedebong...gedebong..mioww..
macam nak runtuh bumbung porch aku la!
DAN..
yang lebih sadis. korang kalau nak bersilat pun, tolong jangan langgar ASTRO dish aku boleh? ko ingat tu kuali ke yang korang nak amik buat baling-baling time gaduh?
dan seminggu ASTRO aku takde siaran pasal korang. Tah cable tercabut, dish dah mereng ke mana sebab korang langgar-langgar masa gaduh,
Dan tak pasal-pasal, aku kena tgk citer PENUNGGU GUNUNG RAYA malam tadi sebab without astero, channel TV3 je yg dapat. Korang tau tak aku TAK SUKA tgk citer seram, citer misteri dan yang sebakul dengannya. Dah le TV tu banyak noise, banyak semut-semut, tak clear. Pastuh aku kena tgk wrestling whichhhhhh soooo annoying!


eh? marah. Ha ingat tu!

p/s; kucing ni kenyang oke, share makan dgn aku. Tapi takdelah share pinggan. Aku tadek mood nak romentik-romentik time nih.


Tak pasal-pasal kena tgk tibi kat kedai mamak.
5 gelas teh o ais.

17 comments:

Wawank said...

Jangan stress kak!

hidup ini indah!

wawan said...

Karena hidup itu indah!

aku dan karena...
kakak dan karena...
kakak hidup untuk memberi keindahan..
karena kakak mampu melakukan itu!

makdaracute said...

hehhehe...lawak ler cerita pasal cinta 3 segi tu...
cute love story.. :)

@xiM said...

amboiii sampai 5 gelas!!
tak terkencing kencing ker..haha

AyunasiA said...

tak lama lagi dpt la anak angkat 2-3 ekor...

Faizah Jaafar said...

5 gelas??? yer ker..musti ada makan2 lagi tuh....

NenekPenne said...

aku rasa ko adalah manusia yang sangat simple...

apa yang ko nak buat, ko buat

mcm nilah...

rasa lapar, benti makan...

tak penah pikir pasal hal2 lain yang merumitkan jiwa ko..

tapi manusia biasalah ada masalah sendiri yang aku rasa ko tak mungkin luahkan kat sini

apa pun catz, aku ingin jadi mcm ni, rasa nak jalan, jalan jer...rasa nak makan, makan jer...

eeeh apsal byk nau komen ni? heee sowwy...

CAHAYA said...

aku shopping tayar gak tadi. cis. terbang duit tgh2 bulan.

sha said...

eh..naper kucing tuh cam sama ngan meow kat sidebar tuh??...waris kot..

catz said...

hi Wawank,..
u words boost my spirit.
thanks.
:)

catz said...

mak dara,

sampai la ni astero aku problem.
gara2 cinta 3 segi ni.
sedih dan stress.

catz said...

@xim,

kedai mamaks ada toilet oke.
hahhaha

catz said...

ahunasia,
kompemmm..
kan..kan..
silap2 nam ekor terus..ihiks.

catz said...

Faizah jaafar,
hahhaha..pandai le you..
10 markah.
Hihihi.

catz said...

hi nenet.
yes..
i'm a very simple person.
but true..got 1001 mcm problems menyesakkan kepala yg sy tak mungkin share di sini.
currently a.w.a.y.
life sucksss lately.

catz said...

cahaya,
berapa bijik tukar?
aku dr nak tukar 2 jadik 4..
ihiks.
teruk aku ni.

catz said...

sha,
kucing kat sidebar di johor.
yg di dlm entry ni selangor.
persamaannya ada lah : derang ni jawa.
eheks.