Tuesday, March 9, 2010

Basil Thai Nudle bar, Bangsar Village

Bangsar Village



few days before Chinese New Year celebration



The Basil, Bangsar Village


Restoran menyajikan hidangan Thai..oh..ada mango with sticky rice kat sini..aummmm! Tak yah kita naik kapal terbang ke Bangkok...Lunch time sgt pack kedai ni.Authentic Thai food, dari appetizer,main dan desserts. Banyak choice.



Lama dah aku nak makan chicken pandan yang sedap. Hem..sedap maksudnya , betul-betul rasa ayam pandan yang sepatutnya, bukan ayam goreng yang rasa dia biasa je dan takde beza samada dibungkus dgn daun pandan atau dengan kertas buku matematik (koyak adik aku punya).
korang paham tak? Tak paham takpe..ni amsalah tekak aku je..bukan masalah negara.



so..di sini ada ayam pandan yang sedap.Bumbu yang meresap dan ada rasa pandan. Saiz ayam juga just nice lah..masuk akal. (aku pernah mkn ayam pandan yang saiznya cuma cam kepala anak ayam baru lahir.Anak ayam yang kecit comel ye..bukan ayam gergasi ). Tapi yg kat sini, juicy, sedap..yummeh..


tomyam seafood


Catz baca banyak review yang sgt positif. so tekak dan lidah aku tak salah le kan. Conclusion: sedap! Harga? Agak mahal. Tapi worth lah.


air nenas


ok..jom makan!

12 comments:

adie-ishmael said...

ayam pandan memang sedap...tambah satu lagi lokasi untuk maklumat aku

makdaracute said...

suatu ketika dulu geng makdara memang suka makan kat basil, bangsar nie...masa tu office kitaorg dekat jer ngan bangsar...

NenekPenne said...

i should heret my anak sedara pi sini... i sendiri tak tau nak pigi sini...

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

lama tak lepak kat bangsar..
life dah penat makan ayam..buhsann..nak mkn binatang lain pulak...

CAHAYA said...

lama tak makan ayam pandan. sedapnya!

Hann said...

Wahh.. ni adalah nostalgia..
pernah berada di sini 15 tahun dulu..
dah jauh berubah..

catz said...

adie ismail,
kannn...
tapi nak cari yg best susah..kdg rasa cam ayam goreng biasa jek..
yg ni setapppp!

catz said...

makdara,
food sini sedapkan? but a bity expensive.
tapi worth lah dgn rasa dan kualiti food.

catz said...

nenet,
jom......
:)

catz said...

Life,
kita pun dah penat..
now kita suka makan tempe..
hehheh

catz said...

cahaya,
jomm..
jomm
wink..wink..wink..
:)

catz said...

Hann,

:)...
nostalgia de bangsar kah..
:)