Sunday, March 21, 2010

A Handsome Racer vs Interior Designer


location : airport (menunggu kapal terbang)
aku bosan, so kuarkan MP4 dgr lagu kuat-kuat.


tetiba:
macam terdengar suara sayup-sayup.

"helllowww!"

aku toleh ke kiri,

aku: hi (sengih)
he: Are you going to S'pore or Kuala Lumpur (read: singaporrre or Kuala Lomporrrrrr)- very de slangg mat saleh kengkunun.
aku: Kuala Lumpur (hiks..sengih gelihati: muka melayu pastuh nak ckp slang2 gitu)
he: where are you from?
aku: me?
he: yes
me: From Malaysia , and You??
he: me? (hahahha..bongoknya..cam drama Rashid Sibir ke hapa ha??? )
aku: yes
he: I'm Malaysian (still ckp ala2 omputeh celupsss)
me: ooo..Malaysia..duk mana?
he: Old Kleng Rrroad ( sila baca dgn very de gaya oramputeh baru 1st time jumpa perkataan 'Old Klang Road' ye)
me:??? (agaknya dia ingat aku pekak, pdhal otak aku tgh beroperasi utk pikir perkataan apakah yg dia sebut tadi)
he: Old Klengggg Rrrroad. U knowwww Old Kleng Rrrroad???
me: Ohhhh..JALAN KLANG LAMA? KL? (keji tak aku? penat dia meng-oremputehkan nama tempat dia duduk, pastuh aku suka-suka ckp 'jln klang lama')
he: Yess... (mesti dia ingat peghak nya aku ni kan...ka ka ka..mamp*s ahh)
me: so buat apa kat sini?
he: Ohhh..I'm a racer. Go cart racer. (dgn muka pelik dan maybe dlm hati dia cakap: eh Joyah ko tak kenal aku ke??Aku fames la!)
me: Ohh??? cool..! (dlm hati aku: aku mmg tak kenal ko oke!)
he: Yeaaa...interestinggggg...
me: so datang sini racing ke?
he: Oh..NO. I went to my favorite air brush paint shop and spend my weekend. U know, i wear nice helmet during the race, so came here to look for nice design and get my helmet new design here..blah..bla..bla..bla.....helmet..cun, lawa...helmet..helmet.
me: owhhh (dlm hati : kat KL tadek kaaa? eh..org kaya ek,.beli spender pun kat obersea ye tak?)
he: so..wut are you doing?
me: err..working. in KL.
he: working in wut line?
me: actually i interior designer ..bla..bla.. my own business bla.. office..house..interior.. (sapa nak muntah silakan) ha-ha-ha.
he: oh..interesting (aku kelentong je lah mat oi!) - nasib dia tak mintak kad aku.
me: so ni dtg dgn sapa?
he: my parents
me:owh.....
he: if u interested in go cart..bla..bla..blaaa...u contact father i..bla..bla.
me: ahahahhahaa.
he: the plane is already here rite? (muka serious)
me: yes..just waiting for boarding. 10-20 minutes. (sengih-sengih)
Ramahhhh gila ye Go Cart racer nih. pot-pet..pot-pet.
Layan je lah ye.Buat ilang boring. sebelum dia tanya aku lebih lanjut pasal interior design, baik aku tadah telinga dgr dia bragging pasal race dia yang round de world katanya. (Nak nguap - tapi tahan2 ye).

ok..time for boarding.
He: ok..thats my parent.
he: mommaa..momma...(and abah dia peluk dia, cium-cium dia..manja gila oke mat racer ni)

he toleh kat aku and said:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ok..bye.nice meeting u....kena balik hari ni jugak. esok sekolah. saya sekolah darjah 4 (EMPAT) sekolah Kebangsaan XXXXXX.


ha-ha-ha.

cam tak caya je aku borak dgn budak darjah 4 u 0ls.
wut u've been thinking?
ke ke ke.

27 comments:

PurPle said...

hahaa... ingatkn scandal lah td...

Tijah said...

aku rasa nak siram santan mengelegak kat ko tawww.....

Leez said...

hahahah...sekali budak2 dahhh.....
but so peramah yea.

rezeki said...

salam catz


nak gelak jap hahahahaha

mmg kebanyakkan pemandu go cart mula dari kecik2 lagi (sekolah rendah) tu mesti cecita dia nak jadi driver formula 1 nanti

interior designer ye, hahahaha
sib baik catz tak cakap
"i sekolah darjah 6, pengawas lagi " hhehehe

makdaracute said...

ceh! tertipu mak dibuatnya....
budak darjah 4 jer rupanya....
ekekekkeke...

kikin_78 said...

hadoiiiiii...tertipu lagik...
ntah kali ke berapa asik tertipu ajer...punyerlah concentrate haku membaca...ark ark ark
neway, interesting hoccay!!!

xplorer said...

kah kah kah , aku dok terbayang muka alex yoong

♥ dak pink said...

erkkkk *terkedu.

penat je bace

NenekPenne said...

ko memang jahat laa catz....

scrlettfr said...

hahhahahahaha.... ingatkan nak ngorat sis catz.. ceh.... apalahhh.. terkena!

afendi ariff said...

puas aku dok pikir...
pemandu gokat mana la...
hampes!

Nowwa Fitri said...

Arghhh..memang la..lawak!

syukur said...

waaa... best la your story twist !
he he ...menarik citer nih !

catz said...

purp,
skandal sama budak tecit?
hahhahaa.....

catz said...

Tijah,
siramlah i dgn cendollll..
aku nak cendollll..
grr..
ni sbb tgk cendol kat blog ko lah niiii.huh.

catz said...

Leez,
budak2 sekarang mmg ramah dan peel cam org besar.
hiks

catz said...

rezeki,

hahhaa..mmg derang start dr kecik if nak jadi racer. jgn rempit sudah.
yee..i pengawas ...hahahah...tingkatan 1.
hiks.

catz said...

mak dara,
kita tak tipu..
kita citer yang betul je..
ihiks.

catz said...

kikin,
waa..ko betul2 menelaah citer aku ye..
hahahhaa...budak darjah 4 ko..tapi peel cam org besar.

catz said...

xplorer,
alex yoong wannabe.
hiks.

catz said...

dak pink,

budak darjah 4 tuh hensem kot lagi 20 tahun.
wakakakakka

catz said...

nenet,

waaa..kita jahat..hahahha
'(gelak-gelak setan japss)..
net, ko kalau nak tgk dia hensem ke tak, lagi 20 tahun laa..
hahahahh

catz said...

scrletffr,

hahhaha...sapalah nak ngorats mak nihhhh..
ke ke ke

catz said...

afendi,

ko ada kenal mana2 pemandu gocart hensem keww?
hahahahaha..yg ni..kategori comel lah.

catz said...

hi Nowwa,
welcome to my blog.
happy reading yea.
:)

catz said...

hi doc syuk,

lama tak nampak?
how are you?
hahahha..saya cuma bercerita saja. no twist2..kehkehkeh./
tapi budak tuh comel.
:)

DrSinga said...

ai pun stay at old kleng road yu know....
we all memeng cakap mecem itu...