Monday, December 7, 2009

come dine with me: versi winter sonata

weekend yg sgt padat ..
sabtu..
sehari suntuk kat fakulti
tersadai with my other lab mates..keje. xxx&gh**&g*^%$$%^^%^&^&^
then food fiesta di William.
balik rumah, then kuar makan lagi dgn jiran aku..and met new friend.
(kan..agendanya..makannnnn je kan??) lepas tu berangan kurus? sampai raya tahun 2016 belum tentu ko boleh pakai kebaya cik kiahhhh...


simple lunch

ahad,
invited friends to come over for lunch.
Dah lama plan nak jumpa asyik tak jadi je.
mula-mula fikir nak makan luar je tp tak best nak lepak.
aku lebih suka duduk rumah..bleh tergolek terbongkang sukatik.
masak simple je..tamu dtg pun aku belum siap masak..

mula2 duk pikir apa aku nak hidang ni...? hidang jemput2 je ok kot...tapi melampau lah pulak org dtg jauh2 aku nak idang jemput2 je..mau kena piat tinge aku..
dan tetamu adalah baik hati kerana bawak aiskrim for dessert.

TQ.

food : grilled chicken, potato salad, fusili blognese, sayur dan udang tempura

krup..krap..

nyumm..

grilled chicken with black pepper sauce

pot..pet..pot..pet.joyah..temah..dollah,.kambing..gunung..gua..batu...ayam 3 ekor, mongolia, tenuk, lemang.

oh..so many things to catch up..almost 5 years tak jumpa..tetamu asyik mengekor aku ke dapur tolong-tolong..sgt rajin oke..kalau mcm tu hari-hari dtg pun tak pe...aku alu-alukan..dia ckp..dah 5 tahun tak jumpa. so sambil masak kita boleh borak-borak, sambil cuci pinggan bleh bergosipan. Derang suka travel, so tajuk asyik berkisar pasal travelling lah, pasal kambing, pasal, makan..makan..makan. Hiks. weh..korang dtg lagi ye..lain kali aku masak ayam sekor terus. bleh kendurikan sesama..
or maybe next time masak thai food ke..sambal belacannnn..lagiiiii best.
Thanks for sedappppp eskrem..
tetamu sgt rajin basuh pinggan, mengemas. Kepada ibu-ibu di luar sana, kalau nak cari menantu, tetamu aku ni sgt sesuai.
tetamu malu nak di ambil gambar.
so aku letak le gambar time kitarang berwinter sonata 5 tahun lepas...kejung cam dugung..hiks.


dengan derang ni lah duk panjat gunung everestberwinter sonata kat korea , marathon kat incheon..hahaha..dan panjat Tembok China.
ye-ye O je..kehkehkeh.
dulu takde blog, kamera pun pinjam..hahah..kesian mak ni ..

cikgu yang ngajar ski ni pun dah malas..asyik tergolek.lepas tu ketawa mengilai-ngilai..tapi kitarang dah warning..jgn amik gambar kitarang time tgh gedebuk cam nangka busuk. Eh..cikgunya cun oke. Cam pelakon korea ye. Sebab tu lambat pandai. kalau garang cam cikgu silat mungkin sejam aku dah boleh pi skiing kat pergunungan swiss sana.



malam..family dinner kat Nilai..
huh..makan lagi kan?
ok.

now time utk bermuhasabah diri dan perut.

24 comments:

Romie Pujaan said...

tau gak ke williams??
kat Klana jaya??
yg makan sampai nk pengsan tuh??

Inah said...

muka ko lain la dulu2..adoii..aku duk carik..mana la si catz ni :P

afendi ariff said...

sangatttttttt la simplenya makanan2 itu...heh!

aZizoL said...

amboi...byknye ko makan catz

rezeki said...

salam catz,

menyelerakan menu yg disediakan

catz said...

romie,
yerr...william yg itulah..
buntang perut nak pengsan makan..
tapi bagi aku amatlahhh mahal!

catz said...

Inah,
mak yg berbaju pink itewwww..
hhahahha

catz said...

afendi,
simple sbb tak yah tumis2 sgt..
marinate..gedegang masuk oven...hehheee

catz said...

azizol,
aku bkn makan sorang2 laaa..
mkn share reramai..
hehhehe

catz said...

rezeku,
salam...
thanks sudi singgah..
nampak je menyelerakan..heheh..
tapi rasa...tamu kata ok..
hiks

kucingorengemok said...

aku terkejip² carik mana satu catz... soalan - apasal aku bakor ayam sllu tak dpt rupa coklat² garing camtu ek? ke sbb ko ngelat curah blackpepper sos atas dia? hehe

NenekPenne said...

sedapnya..
kalau lah i pandai masak mcm tu...confirm akan jadi gumuk...ha ha ha...

atty's said...

sonoknya makan2..sedap2 semua food..

catz said...

kog,
mak berbaju pinky..hahahhaa..dah itu jek yg ada saiz aku masa nak sewa tuh..perasan cute lah konon pakai baju pink..kahkahkah..
aku malas nak pakai rempah2 masa nak bakar ayam tu..
aku...
perah jus limau nipis, lumur black pepper yg serbuk kasar2 tuh..buh sos tiram sket dan kicap manis..perfect dah rasanya..hehehhe..bakar nampaklah menggirukan kecoklatan..

dulu2 jahill..nak bakar ayam asyik lah nak lumur kunyit dgn halia..dapat ayam ala2 kekuningan..now al malasssssssss..

buh black pepper sos masa idang..
nyummmmmmmmmm

catz said...

nenek,
ko kalau tak nak gemuk kan..
ko masak..aku makan..ko masak..akuuuu yangggg makannnn..
hah gitu.

catz said...

atty,
hahhaa,,
mana ko tau sedap...kehekehkeh..
woi bila kita nak pi bercendol nihhh..

DrSam said...

alahai Catz...asyik tunjuk gambar makanan aje nih. Buat leleh air liuk. Bila pulak giliran kita orang di sinin nak kena jemput rasa air tangan orang di sinun.

[S]itie [B]Um [B]Um said...

mak slalu buat seekor ayam tu xdipotong2 lagi. bubuh kentang sume. msk dm oven..dh siap br potong2.

Anak Jawa said...

selalu nooooooo buat agenda mkn2 tp tak penahnya jemput kita!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hajah zainab bt abdullah said...

sah sedap ayam black pepper ni...ala2 kenny rogers gituuuu....kan ke catz???
pandai masak catz ni...good girl!!

catz said...

DrSam,
kita masak campak2 je..segan lah nak jemput..

catz said...

Siti Bum Bum,

akak kalau masak sekor, sampai minggu depan tak abih..hiks..
nak le resepi mak siti..share dgn akak..mesti sedap tuh...

catz said...

AJ,
jauh...jauh..jauhhhhh oke...

catz said...

mama,
mama masak lagiiiii sedap..kita nak resepi nasi mandi...