Sunday, December 6, 2009

kenapa kau ambil bakul ku??

Ha-ha..
aku tak tau lah nak rasa kelakar ke geram.
peristiwa hari ni..
ok..finally i spend my weekend at home. packing-unpaccking, cuci kain dan sebagainya.. oh..
oh dah janji dgn kawan aku nak lunch kat rumah aku...
dia ckp,.,nak sampai pukul 12.30tghari..hah?
pukul 9.30 pg aku baru je giat memberus toilet..dah lama tak balik sini..mcm2 benda lah nak cuci.
Nasib baik malam tadi aku dah vacum dan mop lantai ( sure jiran aku menyumpah kat aku yg duk heret vacum cleaner memalam buta)..nasib lah.

hampir pukul 10pg aku pi supermarket. Tak bawak list sbb dlm otak duk pikir nak masak apa.
belum decide. kot dpt ilham bila nampak ikan, sotong kat supermarket tu...
ok..lalu dekat tempat ikan..aku amik udang..ayam, timbang..ikan timbang... oleh kerana tangan nak guna dua-dua, so aku letak bakul aku dekat dgn tempat ikan dan bawang. Sambil tunggu ikan aku ditimbang, dlm bakul aku dah ada bawang, kentang, ayam, udang dll.
sejurus abg penimbang menghulur ikan, aku pun pusing..eh...aku nampak seorang lelaki ambik bakul aku...dan berjalan lajuuuuu ke kaunter timbang bawang, sayur. ehhhhhhhhhhhhh??
bakul akuuuu!!!..bakul aku..!!!. (dlm tu bwg , sayur etc belum timbang)..aku nak panggil..tapi dia sampai kaunter timbang terus kuarkan bawang sayur utk ditimbang (ikan, ayam udang dah siap timbang tadi). ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh????????????
ko biar betul dol?
takkan ko tak ingat apa benda yg ko amik tadi.
aku mcm nak panggil, tapi rasa entahlah.. tak tau nak ckp camana. org tu nak kata melayu bukan..tah org apa..mcm arab ke apa tah.
aku ni dah lah kejar masa. nak masak oi..tamu aku nak sampai dlm 2 jam.
aku nak kejar cam malas la..malas nak create scene dlm supermarket tu.
hoiii....bengang ok.

so malas nak pjg cerita, aku pun berulang lah amik udang, ikan, ayam etc semula.Dalam hati berisgtifar menyumnpah-nyumpah.
rasa bangang gila.

huh.
tapi aku heran, aku perati, mamat tu selamba je timbang bawang, kentang aku etc dan jln selamba lenggang kangkung ke kaunter bayar dgn bakul aku dan isi-isinya sekali.keji.

padan le muka mamat tu, kot kena marah dgn bini dia..suruh beli lain, beli benda lain.kot bini ko tak makan udang, harus ko kena baling dgn lesung.
huh.

19 comments:

Romie Pujaan said...

mak aih cepatnye update

aZizoL said...

hahahha..catz..lawak okeh..

aadeke specis mcm tu ??

hahaha...

lawak2

makcik rokiah said...

hahahaha...
keji sungguh! tapi tektik menjadi tu... tak yah susah2 nak pi pilih2 semua.. kakakaka

kucingorengemok said...

dia memang malas nak ambik barang sendiri kot? dia create je menu ikut apa ko dah ambik, hehe... lawak

@xiM said...

tah hapa hapa mamat tuh

konpem kena baling lesung periuk mangkuk pinggan ngan bini sat lagi tuh bila sampai rumah

hahahaha

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

haisayyyy... dia suka bakul tuh kot..kekeke..

NenekPenne said...

tak bayar lagi tak per kalau dia ambik bakul tu...
my cousin lagi teruk, dia dah bayar barang2 dia satu troli, tetiba orang lain pi amik....hak tu lagi angin....

atty's said...

rasanya org tu mmg pollow ko ar catz..dia tau ko mesti pakar..dlm beli brg dapur..wahahhaha..nak tergelak nie..

geraugebang said...

kelakonya. Orang cam tu ada ek? he he he.

catz said...

romie,
fast andd furious..
hahahha

catz said...

aziaol,
aku pun time ni tgh duk wonder lagik..

catz said...

makcik rokiah,

menu aku sama ke dgn menu rumah dia..
keji kannnn

catz said...

kog,
agaknya laa...
kot ye pun agak2 le kan..kuang asam sungguh...

catz said...

axim,
aku ingat duia dah kat sepital now ni..kena baling lesung+kuali dgn bini dia..

catz said...

life,
berlambak lagi bakul kosong lain..
apesal bakul mak yg dia admire nihh..
aku rasa nak sekeh pon ye..

catz said...

nenekpenne,
yup belum bayar...
oh..azab cousin ko kene..tu saja2 aim ke apa tuh..teruk ek..

catz said...

atty,
aku rasa org tu mai dr planet lain..dia tak pernah tgk bawang kot..

catz said...

kak gerau,
now ni mcm2 org ada atas planet ni..
pelik-pelik sumernyaaaa

hajah zainab bt abdullah said...

senang ceriter...sbb menu dia sama dgn catz punyer..heh3!! nasib baik belum bayar lagi tu...