Sunday, December 27, 2009

Jakarta : nice stay and nice food

masih jakarta..
mood christmas eh ..


Giant Christmas tree at Crown Plaza


nice stay and nice food! premier floor

Club lounge

Christmas mood, so all the deco from lobby to club lounge adalah banyak pokok kerismes. Sana sini adalah pokok..andddddd they have gingerbread house too.


the food...breakfast, afternoon tea and evening cocktail at club lounge

nice food ! and made me extra gemuk.

sushi for breakfast anyone?
and got tempura too.

evening cocktail...

nyummm

catz at club lounge

spesel omelet and geng

soooo kerismes..sana sini pokok kerismes

yummy!

Lepas balik jalan-jalan, tempat persinggahan adalah club lounge utk lepak minum and have free internet at business centre.


the room
bunga segar dan berbau wangi..at every corner including the bathroom
oh ada lilin wangi..24 jam ON. guna letrik. mana nak cari?

suite with a huge bed room, living and dining area, walk-in wardrobe and nice + big bathroom

complimentary fruits and chocolate

room

living area


klik-klik

bathroom

catz at lounge

Hotel terletak bersebelahan big shopping mall, plaza semanggi.
so time for christmas SALE!
meriahhhhh banget!


and time for food!
I love Plaza semanggi coz it has big food court..satu floor full of restoran, cafe, stall. We could find food from entire Indonesia..name it..Bakso Malang, Siomay Bandung, sup surabaya, ayam penyet, es teller, alpokat juice, nasi langgi, pempek from palembang, es campur, cendol, sop ikan batam,nasi uduk,nasi kebuli
etc. Macam visit seluruh Indonesia coz konsepnya food dari seantero Indon..!


Jco donut yang fames oso ada di sini



Oh ya..dalam mall ni ada satu restoran.. The Buffet namanya. Saja nak try. The price is quite reasonable or to some people it can be considered cheap..
The food selection range from Indonesian food to western, italian. desserts? banyak gila.


nice and cozy reataurant

Masakan indonesian , actually menu lebih kurang sama tapi masakan style indonesian, so rasanya lain sedikit but still ok. cthnya siakap masam manis, sayur mayur, dll.ni paling aku suka..nasi kebuli. sapa ada resepi? please share with me. thanks in advance.

pilihan dari nasi goreng, segala lauk, lasagna, spegeti bolognese, ayam bakar, ikan bakar, seafood goreng, sate, fish and chips dll. banyak sgt.

food..lets dig..

desserts, ice cream. I decorated it! hodoh rupanya but yummy.

antara restoran yg terdapat di floor ini

Yang bagusnya di sini, kebanyakkan kedai mempamerkan sijil halal yang diiktiraf oleh lembaga agama islam di sana. so senang nak makan.

lepak at Celcius lepas shopping.

lupa apa nama food ni..

desserts sedap. Pisang bakar, with choc rice and cheese. sgt menyumbat jantung. hehhehe..

nice deco

haruslah try Indonesian authentic food at Waroeng Kita. Restoran cantik!

pempek - authentic food from palembang. Dibuat dari ikan dan tepung. serves with sos and cucumber. Rasa cam makan rojak ke gitu.

ayam penyet..pedas meletop! berasap lidah aku cam nak keluar api okeh.

nasi goreng jawa

es campur

me with esteller..
pelancong belakang aku ni order pempek 3 pinggan. sedap beno gamaknya.

banyak lagi food sepanjang di sana...ada yg tak amik gambar..tak sempat. oh..aku try makan pizza hut sana..wahhhh..banyaknya jenis..they got fish and chips pizza! and their air jeruk lemon laici ke apatah was sooooooooooooo sedap sampai aku lupa amik gambor. next time nak order satu jug. I wish i can have it in Malaysia. Definately would come again, not for shopping BUT for moreeeeeeeeeeeeeee food!
trully food lover...

11 comments:

scrlettfr said...

salam...
sorang2 ke jakarta..?
wah.. awesome..! but.. take care ok..

@xiM said...

WOWWWW..

ni baru betul betul entri pasal food di JAKARTA..

tak sabar nak pi sana lah..

:)

mummy irfan said...

salam..
dah lama kite jdk silent reader blog ni..suka sgt bace semua entry dlm blog ni..food,places dll..mmg best..
i love it..

terasa lapar tgk sume mknn nih..huhuhuuu

geraugebang said...

Bessstnyer. Baru tengok dah rasa nak pitam. Belum makan lagi.Lepas makan harus bergolek jeer bila balik ke bilik.

Wahidah said...

dessert die looks yummy btol....kek ais krim....oh oh i'm melted........

DrSam said...

katil tu besau sangat, boleh lompat-lompat atas tu Catz!

kikin_78 said...

syioknyer...

hajah zainab bt abdullah said...

Catz,

tak tau nak kata apa!! tergamam mama..

Azrey Rozie Eiman said...

wow!

Uncle said...

Dear Catz.
I like this entry. Sebab ada banyak gambar hotel especially the bedroom and the restaurant. Memang memberi idea pada Uncle. Thanks a lot!

naemah said...

wah, the buffet tu best. eskrem coklat dia tu tak tahan :)