Thursday, December 3, 2009

i got my periuk..finally

woaahhh..
Finally, dpt periuk yang aku duk carik berbulan2 ni..
Travel cooker..jumpa di akihabara..

saiz? kecil..ringan.

packing siap berbungkus mcm ni..

dual voltage, boleh ubah2 ikut kesesuaian tmpt kita pegi..

pemegang boleh lipat

bahagian bawah

cara penyimpanan, sekali dgn mangkuk/ periuk..dapurnya buh dlm mangkuk..simple..senang nak bawa.ada periuk dan mangkuk..lengkap dgn penutup

bahagian atas keluarkan..tadaaaa..tungku/dapur..comel!

siap ada mangkuk dan periuk

ready to cook...

boleh masak nasi, rebus telur, buat gulai..

and International warranty!

akan mengikut saya mengembara...
feeling-feeling nak pi backpacking ke India..or spain...
sapa nak join??

34 comments:

nizz said...

hai sis
india tak moo ahhh,spain nk ler maknk jumpa jaguh tenis mak yg kendo tu rafa nadal...kes keji hikkk

makcik rokiah said...

pernah goreng karipap kat periuk ni...lemaih tggu nk panas..
ke aku yg tak reti guna..hahaha..

leh wat gulai ke catz?
huishhh.. tak sabar nak tggu hasil dari catz ni..

Anak Jawa said...

cantiknya periuk!!!!!!!!!!!!

~H @ N i ~ said...

nak ikot sis..
wah dh de periuk travel nie kang lagi meriah la masakan u ek sis..

hehe, seronot sgt tgk sis travel kesana kesini,mahu rase nye ikot serta..!ngee (+__+)

geraugebang said...

Lepas ni boleh pi bawak daki gunung everest. Masak lemak cili api kat situ ek. best ooo. Cantik memang periuk tu.

Wahidah said...

tq 4 ur help sis..
si kind of u...
wah bestla dh ade periuk ne..
lg rancak la sis mengembara sambil memasak

aZizoL said...

catz nak join..

catz belikan aku satu piok gitu..

comel gile piok tu..

kan best kalo aku ade..hahaha

kucingorengemok said...

laaa, takleh ke ko mintak kat warehouse askar mana², kot² dia org nak buat pelupusan stok periuk askar lama²...? hehe

hajah zainab bt abdullah said...

jauh catz merantau...cari periuk idaman!

Anonymous said...

salam catz,i nak ikutttt.....mmmm asyik berjalan je...bestkan jadi mcm u.......catz ada FB tk??nanti add i k...haineefaeisza

nabora said...

Catz,
Kat mana beli ni..? Dah lama cari yang kecik camni.. Tak pernah jumpa.. yang ada yg portable jugak, tp size sama cam dapur 1 stove tu..

nabora said...

ok.. abaikan..
dah baca second round baru nampak, jumpa kat akihabara.. jepun ek..?
Kat m'sia mana nak dapat ni..?

catz said...

nizz,

hahhaa..ko asyik dgn kendo-kendo ko ye...hiks..or dia duk spain sana ke??
mak tenis-tenis ni kurang ilmu pengetahuan..now ni kan tgh kecoh isu tige woods tuh..ihiks..

catz said...

makcik rokiah,
aku belum reti guna lagi..belum try.
karang2 lah nak try tgk camno nak masak nasik , goreng telur etc pakai benda alah ni...nak baca manualnya pun malas aku ni...
kang akalu aku berjaya goreng apa2 aku updet..

catz said...

AJ,

memang lawa tapi belum reti guna..
karang2 nak buat experiment..
hehehe...

catz said...

Hani,
periuk ni nak guna time travel jek..
time desprate2 tuh bleh lah guna utk maska goreng telur..
nak ikut?
jom..ke mana??

catz said...

geraugebang,
er...kalau kat everest kena ada generator letrik kot..sebab piuk ni pakai letrik...hehheheh

catz said...

wahidah,

u r welcome
nanti kita jumpa and confirmkan ye..
jauh gak tu...

catz said...

azizol,

ko nak masak apa guna piuk cenggituh..hiks...

catz said...

kog,
yg hok askar tuh bukan guna gas yg cam penunu bunsen experiment kat sekolah ke??
yg ni pakai letrik...
nak masak kat bilik hotel..(hhahaha save budgetttt)...

catz said...

mama,
tulah...org jalan2 pi beli beg LV...kita tayang periuk je lahhh..
hehhee...lama dah carik..baru jumpa..kat malysia tak tau nak carik kat mana...

catz said...

hi haineefaeisza,

welcome to my blog..
suka travel jugak ke?
if serious nak join nanti kita e-mail2 or Ym ye..

:)

catz said...

hi nabora,
welcome to my blog,
kat malaysia saya tak tau nak carik kat mana..
dah lama carik tak jumpa..
yg bsaya jumpa lately adalah yg single stove tu..saiz 4 segi tu kan..tapi yg tu berat lah...pernah nampak kat kedai letrik dlm supemarket...nak beli x jadik time tuh sebab yg tu beratttt...
and kwn catz ada beli kat brunei..dia kata kat sana ada..if you serious nak beli maybe i can help..coz i oso nak beli satu set lagi..maybe nak kirim kwn i kat miri, kalau dia ke brunei bleh kita kirim kat dia..
kat malaysia saya tak tau dah nak carik kat mana..

:)

afendi ariff said...

besau nye tangan....sehingga menutupi kotak periuk...heh!

Anonymous said...

mmg suka sgt2 catz...my YM zz_ezza or my skype az_ezza or zz_ezza@yahoo.com.....nanti add ok - frm haineefaeisza

Romie Pujaan said...

laaaa mu engineer ke??? igt study culinary arts

premmy said...

Dear catz,

I can't believe I didn't know this existed! I am going to buy it too!

ps: Love your photos :D

catz said...

afendi,
abaikan tgn gemuk aku ye...
hahahhaa,...

catz said...

anon,
saya dah add awak..
:)

catz said...

romie,
aku apa2 je..hehehhe...

catz said...

premmy,
u should have this too!!!
a must for a traveler like you!

ms swanz said...

Hi catz,

dah lama saya dok cari mende ni.. tak jumpa2.. surf2 sampai kat blog u.. just nak tanya, how much does this cost? tq...

catz said...

hi ms swanz,'

around RM250.00
:)

Ms Swanz said...

TQVM! ;)