Sunday, June 27, 2010

Menghabiskan hujung minggu dengan ketam gergasi.

Abah tak reti berkebun - abah cantas pokok dengan bunga-bunganya sekali
Abah tak reti menjahit - abah buh selotep kat anak patung yang dah rupa gila.
Abah tak reti buat tocang - Tak tau nak describe. tah rupa apa tah budak tu.
Tapi abah suka beli aiskrim dihujung minggu.

sedutan iklan TV.
Iklan yang mana? iklan benda kat bawah ni.



Walls selection, Rocky road

sedap gila!



Hujung minggu yang biasa.
went out for family lunch. Oh bloated gila. Food was soo sedap and banyakkkk. Tak tau nak makan yang mana. Gambar mknn? malas. Hotel food. Boleh dah bayangkan ghopanya kan.

Kami drive balik dalam keadaan mengantuk.
then, shopping beli dan belah.
'
'
'
'
'
'

dan masak makan malam.
no rice, konon sebab tengahari dah makan macam makan untuk 7 batalion dan untuk 7 tahun punya supply.

tapi goreng ketam gergasi 4 ekor. Takdelah gergasi mana pun. saja je. Nyummm.Dan fish ball soup.


Hampir habis satu bekas rocky road tu. so diet hapa kemenda tah kan???
Lupakaannnnn.

lately aku malas nak buat entry jalan-jalan. Bukan tak kemana, ...ada.
tapi kok males.
entry makan - masak-masak dah lah ek.

14 comments:

mama ju, said...

Hehe ketam tu beso betul nampak isinya....
Ruginya tak dpt jumpa catz hari tu...azrin makan nasi lauk apa ntah mama makam mee sizzling...sedap...tapi kat foodcourt je....
Catz ni keje kat mana?johor kat mana?
Mama dh add...tapi ada 2 catz!

Lady of Leisure said...

huii ketam goreng i ve tried once memang sedap.. belah utara i panggil cucoq ketam hehehe... yg i makan tu macam celup tepung skit hehe

Uncle said...

tiba2 teriingin ketam cili............

NenekPenne said...

kena tulis tau, kena bagitau... nanti orang ingat ko tak ada life... ha ha ha..

NenekPenne said...

mana entry pasal pengat labu tu?

Tijah said...

wuiiii. tu baper pusingan tasek cempaka kena abes nak bako keleri tuh nok

catz said...

mama ju,
Catz Miow. gambar kucing.
lain kali kita jumpa eh mamaju.
saya jhr di BP.

catz said...

lady of leisure,
mmg sedap, tapi kena cari yg berat dan banyak isi.lumur dgn kunyit, garam dan bawang putih tumbuk,.
marinate kejap dan goreng...senang sgt kan.dan sedap..!
:)

catz said...

uncle,
apa lagi..serbu dapur hotel..
hehhehe..
:)

catz said...

nenet,
bior le oghe ingat mokcik ni takdok life ...
hahaha..tak semua benda kena citer pong..
lately malas..

catz said...

Tijah, aku ingat kena tawaf 18 pusingan kots....hahhahaa. terus kurussss

catz said...

nenet,
esoklah entry labu tuhhh..sabooo.
:)

DrSinga said...

apasal aku beli eskrim tu... mashmelow dia leper2...tak rupa mashmellow pun!!!
ko punya tu...elokkk je!!!

catz said...

hi doc singa,
yesza...mashmellow aku adalah elok je seketul2 camtuh..ihiksss..idak leper ala2 terkepit.dan sangatttt sedappp..
:)