Monday, June 21, 2010

Yati Ayam Percik

Antara restoran yang pack time lunch hour di Bandar Baru Bangi.
Terletak di deretan kedai baru dekat dengan PKNS. sederet dengan Papparich.


Konsepnya masakan pantai timur

dan makan dalam suasana yang agak cozy. Boleh juga duduk atas lantai makan, ada ruang untuk makan atas lantai.

menu, ada set, ada yang ala carte. menu adalah makanan kegemaran pantai timur seperti nasi dagang, nasi kerabu, gulai kawah, dll.


Ada juga kudapan seperti kepok lekor, sata, dll.

pelbagai pilihan minuman, kami order cincau bandung


kat sini banyak lah jenis percik. ayam percik, keli percik, dll

sup tulang. SEDAP! walau nama sup tulang, tapi ada gak daging. nyumm! aku makan smapai ke titisan terakhir.

cili yang datang dengan sup tulang. oh..bye-bye cili.

keli percik

nasi kerabu

nasi goreng ayam percik

Tempat makan yang selesa.
Harga: agak reasonable walaupun ada yang aku rasa agak mahal. Tapi dgn tempat makan yang selesa dan agak cozy, ok lah.
service: Datang time lunch dan pack sungguh restoran ni, so service agak lambat. tapi kategori OK.
Food: kategori makanan sedap.

ok.
selamat menjamu selera deh.

32 comments:

Leez said...

bagi aku ok sedap dan selesa. Memang betul...services haremmmmm!!!!

Hana' Yusuff said...

ohhhhhhh...entry ni mmg buat terasa nakkkkk sangat makan ayam percik.nak sgttt! nak kena pindah bangi balik ke ni?huhu

Tijah said...

haih. kejinya gamba2 ittew...

rezeki said...

salam catz

ayam atau ikan percik mmg menyelerakan , lama tak pekena

syarqiah75 said...

salam catz...

harus ku pergi nehh...

MiszNoRuL said...

makcik catz,
i dun think d taste is similar to the original one at KB ..thehehe..wah , speakang plak aku pagi2 ni..

aku sll pegi dgn family kt mydin mall, USJ..dh dekat rumah kan..tp price is slightly higher ..of cos la kan..

dulu, rasenyer thn lepas kot..aku kalu kelik kelate dgn flight mesti aku tapau balik KL ayam percik yg frozen punyer..dgn nasi kerabu bagai dlm 7 pack..siap segala ade dalam tue..muahahahaha..sedakk gileerr..rego murooh la ..haha..

nnt nk dtg kb halo kt aku eh..makcik aku sorang lagi adooo :p

Lady of Leisure said...

hi dear... wow your blog is soo interesting... im following u... hehe... suka this kind of blog... memang kene dengan minat i..
ada makan2 n jenjalan..
:) keep blogging yeah..
:)

atty's said...

selalu lalu ..tp tak penah terai lagi ..hehehhe .

kucingorengemok said...

kat kajang pun ada 1 blkg giant... tapi both ni aku tak pernah pegi, aku pernah makan yati yang ori kat kelantan je

NenekPenne said...

mmmm..kat MYdin USJ memang ada lorrr, tapi kat kelantan lagi terbaek.. jomlah ke kelantan gituh... errr time bila pulak laa aku nak balik...balik sana pun setahun sekali... tapi tak per, kalau aku tak ada, ada orng lain boleh bawak ko jalan2 kat sana... :P

tapi kalau ada orang balik kelantan tapau 7 bungkus nasi kerabu dan ayam percik yati yang frozen tu, kira murahhh rezeki aku..hak hak hak...

aZizoL said...

area mane ni catz?? kuching xde cawangan ke..aduhh

parkmeon said...

ai tgk kt bangi skang cafe tumbuh mcm cendawan. pantang ada kedai kosong kompem ditransform jd restoren/kafe..

catz said...

Leez,
penuhhh je kedai ni kan.
walau harga kdg tu agak mahal. tapi sebab kedai cantik..oke je kan.

catz said...

Hana,
cari je kat pasar malam. lagi sedap kot.
:)

catz said...

Tijah,
kalau tak nak rasa keji, pindah lah bangi,
hahhahaha.

catz said...

hi rezeki.
kat pasar malam banyak jual.
:)

catz said...

syarqiah,
jom la..mai le...
:)

catz said...

misznorul,
kat sini carik hok pasar malam punya kan. makcik kelate masak.
nak balik kelate?
kirim lorr....frozen pun frozen laaa.

catz said...

Lady of liesure,
hi..
welcome to my blog.
u have a nice blog too.
:)

catz said...

atty,
pasar malam punya lagi sedap kot.
hahahhah

catz said...

kog,
bukan kat BBB lagi dekat ke??
eeh..aku lupa..rumah kita kat kajang..alamat kajang..hahahah

catz said...

nenet,
jom jale2 kelate..jommm..
tapi kalau ko balik..mak kirim le..10 pack.voley??

catz said...

azizol,
kat sini macam2 ado..so..apa lagi..mintak posting balik ke semenanjung.hiks.

catz said...

parkmeon, tu yang best. makanan serata negeri kat malaysia ada di bangi.dan sgt best.
oh..sila jeles,..err..ko duk bangi ke??

Hajah Zainab bt Abdullah said...

catz,

bila mama tgk tajuk yati ayam percik tuh..mama ingat catz pegi kota bharu...sbb kat kb tu femes arr..

Uncle said...

memang power tempat ni. balik kl nanti mesti sampai...

xplorer said...

ayam percik my pebret - ayam percik lagi sedap dari ayam kfc tapi kenapa ayam kfc laku seluruh dunia, hmmmmmm

catz said...

mama,
now nak makan mknn pantai timur, tak yah ke KB or KT. kat sini pun daramai yang jual. dan sedap2. lagi2 kalau di pasar malam.oh best.

catz said...

uncle,
kat Kl pun ada..
:).
if not..pasar malam punya pun ada yang best.
:).
kat langkawi takdok jual ke?

catz said...

xplorer,
ayam KFc tu sebab goreng kot. mcm makanan universal.hahhaha, tuh yang laku di mana2. lagipun, biasanya, cara hidangan adalah mengikut selera negara tersebut.
mcm di Indon, ayam goreng KFC set dia nasi. oh makan kering2 nasi dgn ayam.hiksss

Wahidah said...

cincau bandung..antara fav wai kak

aimi said...

best mmg best...salah satu my paberet place gak...tp apa yg spoil ari telur dia rebus tu dia xbasuh dulu before rebus....ada lg t*** ayam melekat kat situ...mcm maner nk makan...dh sah2 haram....sapa2 keje situ tlg alert ek...sbb tu melibatkan halal haram tu...