Sunday, June 27, 2010

Cekodok yang diimport dari Portugal


so camana?
kecewa ke peminat England?
hikhikhik.
mak? mak tak kesah . mak tido.
cumanya dengar berita kat radio on the way pi keje..

Tukar channel radio.
Disebabkan aku pi keje jauhhhhhh.
lepas suboh dah berangkat. so satu jam lebih gak dgr radio.
Dengar radio IkIM.

ustaz jemputan berceramah: " Tanda-tanda Hari Kiamat semakin hampir adalah bla..bla..bla...manusia semakin bla..bla..bla..manusia yang paling baik adalah..bla..bla..bla..
menurut Ibnu Abbas...bla..bla.
Haa..kamu tau siapa dia Ibnu Abbas itu? Dia merupakan..bla..bla..bla...Cordoba..800 tahun yang lalu...zaman kegemilangan Islam di Spain..bla..bla..
haAA..itu sejarah Islam, KITA KENA TAU. JANGAN ASYIK HAFAL NAMA PEMAIN BOLA SEPAK SAJA."..Kita kena tahu amalan kita..banyak mana....bla..bla....
errr....terasaaaa.

nanti kat akhirat,
kita tak ditanya, sapa nama pemain bola sepak German, pemain England.<---ni tambah senirik.

errr...
malu sendiri.

sambal kicap world cup

cekodok portugal<-----bahan-bahan import dari portugal.

mee siput yang dah hampir katam, import dari Brazil.

14 comments:

NenekPenne said...

tak penah layan IKIM...nanti lagi nantuk ooo... perjalanan pun jauh jugak ke tempat kerja..

eeeh mana entry pasal labu???

geraugebang said...

sib baik tak bukak radio IKIM masa tu...kalau tak terasa gak tau...terasa part hapal benda lain...he he he.

Romie Pujaan said...

ye ye oo je kan ahaha. aku lg hebat. tgk game 10 menet tertido smpai pagi. mama paleng terror, siap lepak mama tgk bola ahaha

Farah Y said...

Cekodok portugal? Nampak best! Inti apa tu?

mama ju, said...

salam catz

Nanti masuk blog mama ya...tgk apa kami makan!
Klu ayat bla bla tu tukar jadi spt yg dikata oleh ustaz..boleh kami dapat lebih ilmu...

catz said...

nenet,
entry labu kuar sat lagi..
hahahha..ko tak habis2 pasal labu.
hhahaha

catz said...

k gerau,
hahahha.,.
terasa pula saya..hikss...lebih hafal benda yang lagho dari sejarah2.
:)

catz said...

romie,
tgk bola 10 menit tertido?????
iskkk....ko tgk bola dalam mimpi ke hapa..
hhaaa

catz said...

Farah Y,
hai..salam kenal.
i went to ur blog, tapi takreti nak tinggalkan komen.
nice blog anyway.
:)

btw, welcome to my blog....
thanks for visiting ya...
:).

oh..cekodok tuh bahan utama adalah bola yang dihiris-hiris.
hiksssss

catz said...

mamaju,
catz dah ke blog mama, dah tinggalkan komen.
:).
sorry tak sempaty hari tuh.
next time kita jumpa ya.
:)

Uncle said...

sedap sungguh cekodok tu...lempiang tak dak ka?

makcik rokiah said...

mekaseh resepi ikan stim woohoooo..
senang dan sedapss..

aritu mak oyah ade beli mee siput ni.. die silap beli kot cos goreng xmoh kembang so makan pon ala2 keras gituh..

catz said...

uncle,
lempiang tu apa???
adakah sejenis lempeng???
hiks.tak penah dengar.
:)
miow.

catz said...

makcik rokiah,

ko takde ke nak datang bangiii??
we..mana gambo ikan tak tau nama tuu???

salah beli tak? biasanya minyak kene btui2 panas, then ia akan kembang membesar bagai johan.

er..pos kat aku barang 2 bungkus nok.

errrr