Sunday, June 13, 2010

Menuju puncak.




ok..
tajuk tu macam over sangat.
Tapi tak kisah lah kan puncak apa pun..puncak niaga ke..puncak bukit jambul ke..puncak alam ke.kan.
Yang fentings, mak dah sampai puncak.
Now..malas lagi nak membuat review.kaki sakit.
Jadiknya aku letak le gambar barang 3-4 helai.
Puncak sampai, tapi mission untuk memasak cekodok di atas puncak tidak kesampaian lantaran bawak badan sendiri pun adalah azabs dan agak nyawa-nyawa ikan. Apatah lagi nak bawak periuk,kuali senduk dan tepung. Tak koser.

Sekarang,
Nak naik turun tangga adalah sangat terkengkang-kengkang. Bukan terkangkang-kangkang ya, yg tu bigfoot.
Kaki sakit, betis aku rasa tegang je. Time semayang aduihhhh...nak rukuq, sujud perghhh...rasa tegang gila kaki ni.

Banyak le cerita di sebalik nya. Karang le aku tulis kalau rajin.


Perjanan menuju puncak

Pemandangan indah

kaki-kaki yang keletihan..tergantung pada ketinggian 400m dari aras laut

Malaysia boleh..! 4th peak..yey!

sesungguhnya, penyesalan kerana bangun awal pagi meredah pokok kelapa sawit adalah berbaloi.

25 comments:

Nowwa Fitri said...

Kagum ...kagum...kagum...kok aku Catz...baik tido..zaman ahkak naik panjat bukit/gunung ni dah berakhir dah..

Tapi jelez gaks!

aZizoL said...

catz..is it broga????

wah jeles!

MSOM said...

MENDAKI GUNUNG MANA EK?

jari | jemari said...

eh eh penah nampak tempat ni...cantik!

NenekPenne said...

apa budak darjah 5 ungu punya karangan ni pendek bebenor?

oooh gambar no. 2 tu cantik kan....

panjat broga, nyawa2 ikan
panjat gunung kinbalu, nyawa2 apa pulak?

orangrawa said...

catz...i know broga hill la tu.

catz...awak ada ke seoul tak dulu? posting dalam blog bulan brapa ya? nak cari info ni.

Mas said...

puncak gunung ape? wah banyak xtvt menarik skrg ni.. nnt pi ngan i ok..

catz said...

Nowwa,

mmg tidor lagi best..tapi tidor dah selalu, panjat bukit ni adalah 5 tahun sekali je.hiks.
dulu mmg rasa dah berlalu,.now rasa enjoy pula buat mcm2 xtvt.

catz said...

azizol,
yeszaaa...
seploh markah mak bagi.
pernah panjat ke?

catz said...

MSOM,

bukit je..broga hill.
:)

catz said...

jari jemari,
hai..welcome to my blog.
:).
ye..tempat ni cantek..tapi nak smapai puncak azabsss.
:)

catz said...

nenet,
itu intro je,.
aku tgh malas.
kaki aku sakit gilaaaa..
jalan oso kengkang-kengkang.
azabssss.
kalau naik kinabalu,mak nak sewa helikopter je la..hahahha

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam catz,

wah..bertambah aktiviti2 lasak catz ni...nanti ada lagi cam bunggy jumping ke..:))

catz said...

orang rawa,

oh..tau eh..broga? pernah pegi?

seoul? pernah pegi. tapi dah lama tak de buat entry dalam blog pun.
lagipun aku pegi dgn travel agent.so malas nak citer. semua dia arrange.jemput di epot,pi tourist attraction, makan pun best sbb semua agent uruskan. aku stay kat coop residence. hotel 5 star ala2 air asia.bilik best tapi kecik gila.harga affordable.cuba ko google.ada few hotel camni.
seoul pun menarik. aku siap pi skiing kat alps resort, pi shangriLa walker hill tgk show apa tah..jgn lupa try kimchi(korean food).
sana masalah bahasa tak lah seteruk di japan/china.
ko pernah pi mcm2 tempat..oke je kalau pi seoul tuh.

catz said...

Mas,
yesss..
bila2 kita buat xtvt extreme2..hehhe..now dah dpt geng.

:)

xplorer said...

tgk gambar pun dah rasa penat tu belum naik lagi

xplorer said...

tgk gambar pun dah rasa penat tu belum naik lagi

DrSam said...

Tahniah Catz kerana berjaya membakar kalori sambil menawan puncak Broga. Nampak gayanya ujian seterusnya ialah Gunung Kinabalu.

@xiM said...

yer aku tahu ni bukit broga pun sebab tengok kat FB ko..hahaha..
next weeek aku nak main ATV kat kemensah tu..
best tak??

catz said...

xplorer,
memang penat..
tobattt aku nak pegi lagi.
tapi bila sampai puncak...seronok gila..!

catz said...

DrSam,

tengkiu.
Kinabalu?
kehkehkeh..lupakann...lupakan...
mmg saya rasa kenot.
ni pun dah nyawa2 ikan..

catz said...

axim,
ATV? ko rasa? hahhahaa...
chalenging and FUN la.
jgn terjun masuk gaung ye..(hahhaha..saja aku nak takut2kan ko..kehkehekhe).
oklah...tekan je minyak.hiks.sure sampai di air terjun.
jgn buat aksi bukan2 cam aku.
hahhaha

kucingorengemok said...

saya jogging depan tv saja :)

Ayu said...

lame tak menyinggah.

wah, sampi jgk miao2 kat broga yek. aku sampai gak. dulu rs mcm nak maut panjat bukit tu. maklumla, aku ni kan sngt 'slim'.

tp bila dh naik, it was worth it kan? dlu aku kate x moh pegi dah, skarang, mcm nak pegi lagi.

*gigih lari kat gym* (konon)

HappyIrfa said...

salam kenal dari saya..dari blog nenet.

suka tgk gambar makan2 kat blog ni.
menarik sgt