Monday, June 21, 2010

S3X & the city 2

saja tak eja penuh, sebab kang takut peminat laman web p0rn0 carik benda lain tersinggah ke blog aku.
hahha..
idea spontan untuk menonton. Ni kira sambungan SATC yang sebelum ni.
ok..kelakar...but sometimes too much. Memang tak sesuai untuk tontonan umum di musim cuti sekolah.
Oh, sukaaa sgt percutian percuma derang ke 'Abu Dh@bi ' itu.
ok..tipu. This movie was filmed in M0rocc0, sebab tak dapat kebenaran untuk membuatnya di Abu Dh@bi. But overall kelakar.
As mereka bercuti ke negara timur tengah, maka nya..kesian Samantha. ha-ha. u know. aku rasa dia mmg macam dah tak waras. But, aku baca review, comment dalam laman web SATC, ada bagusnya filem ini, teladannya adalah, kalau pegi negara orang sila hormat budaya negara tersebut ye, samada cara berpakaian atau tingkah laku.

One thing yang aku rasa aku dengan Carri3 experience benda yang sama (ecehhhh).
Masa nampak pompuan arab pakai purdah tu makan. Serious. AKu buat benda yang sama dgn carrie. Nak tengok how they eat! Aku pernah mkn dalam restoran arab dan aku mmg nak tauuu sgt camana derang makan kentang goreng. Sama mcm dalam movie SATC 2 ni. Perempuan arab tu pun makan kentang goreng jugak. And sama lah..derang akan selak penutup muka tu untuk makan.

S@mantha? oh gila over.

Charl0tte? oh..rupanya dia tension.

overall..menghiburkan.


Dalam kalut nak masuk panggung dan beratur (bongok kan, nak pi tgk last minute and tak terpikir now cuti sekolah so manusia super ramai).
So beratur sambil doa, wayang tak start lagi. Coz time aku beratur, waktu tu patutnya dah start dah. so dalam kalut-kalut, sebelum masuk kepanggung, aku menyaksikan:

1. OKU yang tiada sebelah kaki, beratur membeli tix wayang dan barisan sgt panjang. dia dgn adik dia kot. kesian.tapi takde pun orang nak bagi dia terus ke depan. so dia pun beratur mcm aku dalam barisan panjang. Sepatutnya OKU tak boleh ke terus je beli? Dengan bertongkat dan sebelah kaki, aku rasa patut dia boleh terus je ke depan. or mungkin dia tak terfikir nak terus ke depan, tapi orang lain yang beratur, takde ke nak kesian dia?

2. Dah le tgh lari nak naik tangga ke panggung, kena lalu depan pemeriksa tiket kan?
wayang aku dah start!!! aku nak cepat tapi....stucked depan aku dengan satu family, yang ada 4 dewasa dan 4 kanak2 kot. Keluarga Chi. Aku duk dgr dia maki-maki.. "F*uk u man!".
F*ck u man!!! rupanya dia bawak jajan satu plastik besar. SO kakitangan panggung tak bagi dia bawak food masuk dalam, suh tinggal je kat situ. SO dia dah bengang la kan coz kan NO OUTSIDE FOOD ALLOWED kan. So dia maki2 staff panggung tu kaw2. Aku rasa satu floor tuh belh dgr dia duk ber f*ck-f*ck tak sudah. siap warning staff tu.."I remember your face and u plis remember my face!!!" Maki-maki kuat-kuat depan anak beranak dia. terkulat2 muka staff tu menerima sumpah seranah lelaki Chi itu.
oh..aku faham lah. dia bawak food sendiri, mungkin nak jimat dan makan ala2 mcm tgk TV kat rumah. But...wut to do.kena ikut peraturan. macam2 dia bebel. takut aku dengar.
pastu tak tau apa jadik, staff kerat tix aku dan aku lari 160km/jam masuk panggung.

3. makan di food court. oh...manusia super ramai. tapi ramai yang selfish bila makan bertiga, amik dua meja. So aku terpinga-pinga dengan semangkuk soto di tangan tak tau nak duduk mana. So aku nak tumpang meja sebelah satu family. mereka 3 org. tapi amik 2 meja. ada lapan kerusi. Meja tuh bercantum. meja sebelah tuh just utk letak barang. AKu ckp nak tumpang dia tak bagi dan suh aku pi meja lain, tunjuk meja lain yang tah kat mana kosong. oi. aku cuma nak makan . bukan nak tgk muka ko oke. and y ko selfish sgt amik 2 meja 8 kerusi untuk family ko yang cuma bertiga???????
sigh. wife nya yang bertudung dan memakai t-shirt lengan pendek menjeling aku.
ek eleh. i nak duduk meja sebelah ok.
bukan satu meja dengan you. puhlissss la.

ok dah.




7 comments:

NenekPenne said...

manusia sekarang memang semua selfish... so kita pun kenalah selfish jugak...

len kali catz, ko cantum 3 meja pastu ko duduk sorang2, pastu cakap, ada orang bila orang tanya seat has been taken or not...

DrSam said...

tengok cerita sok-sek dan dengar maki hamun yang dasat-dasat munye, serta dapat jelingan manja dari si isteri dalam satu acara mingguan - satu kenangan tu catz.

Anonymous said...

sabar mak cik kucing. macam itulah attitude org di malaysia ni. kat mana-mana pun sameee je

catz said...

nenet,
cantum 3 meja? pastu baring atas meja?? or makan sambil niarap?
hahahha...melampauuuu

catz said...

DrSam,
kenangan? hahahah. malas nak ingat,

catz said...

Anon..
hi..yea...setuju. tapi tak semua org menjual ikan..kan.

Nowwa Fitri said...

catz 5 hari aku takde ko kan nenet berjela-jela entry aku nak cover..penuhlah hujung minggu aku ni!