Thursday, April 1, 2010

food di jalanan part 2 : Masakan Minang, PERSADA

quick lunch, alone

lunch alone. 1.00 pm, selasih restoran, PERSADA.
Waiter kata, ada promo masakan Minang. Dia ckp selalu kat sini org selalu cakap masakan padang.
ok...
err....napa aku mcm tak tau pasal persada ni ??
fren ask: duk mana?
me: puteri pacific
fren: PERSADA?
me: bukan. Dekat2 Kotaraya tu la..dulu Pan Pac.
fren: tuh PERSADA lah Kiahhhhhhh! ko org mana niii???
me:errr...
dulu zaman aku study dan menoreh kat JB ni, aku tak pernah dengar perkataan PERSADA nih..
Yang aku tau, Kotaraya (MEE REBUS oke!), Holiday Plaza, and paling gahhh Plaza ANGSANA.
Now dah ada City Square kan?
esok: jalan-jalan carik makan.



Selasih Restaurant, PERSADA

Ikan keli ke sembilang?? lupa. Tapi panjangnya dekat 1/2 meter.
Digoreng dan disambal panas-panas.

terung belado (takleh lawan terung Wong Solo laaa)

telur masak lemak..yummm!

dessert: bubur kacang yang sgt sedap.

overall...sedap..
and i feel bloated..
oke..
Alhamdulilah.
now..back to work!
eh..a group of people yg pakai coat dan bertali leher, and some of them in batiks memandang aku dgn pelik. er..aku cek2..eh..aku pakai baju lengkap.takdelah baju aku terbalik ke apa. maybe sebab aku sorang2 and pakai jeans dan t-shirt sempoi dan kamera besar. wellll...aku nak mkn ikan sembilang je noks. kena pakai coat,blazer bagai ke? aku tgk derang pun makan ikan keli, mkn sambal terung gak.so wut????

18 comments:

INTAN RH said...

Catz, terliur jap tgk gmbo2 ni especially gmbo bubur kacang..

deeja said...

salam,best nya

CAHAYA said...

mungkin sebab kamera besar kot. aku yang pakai kamera kecik ni pun orang pandang masa amik gambar time makan. cis!

NenekPenne said...

depa ingat hang ni food komentar kot....

adie-ishmael said...

bubur kacang tu...kalau letak dalam peti ais dan makan sejuk2 lebih sedappp...

Nowwa Fitri said...

Tak.Catz..ko percaya la diorang tu sumer silent reader blog ko..dengan harapan kot2 lepas ko tangkap gambor food ko tepek gambor diorang skali..ngeh..ngeh..ngeh..

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Kureng la sikit masakan bersantan nih..

Ahaks...bestkan keje x yah pakai formal2 nih..menyushkan hidup nak iron baju jer..

afendi ariff said...

wartawan afc kah?
heh!

geraugebang said...

benci tau kalau orang tengok-tengok kita kan...apa tengok-tengok, ada hutang ke? he he he...awak cute la...kalau dia tau awak ada blog lagi dia suka awak...

catz said...

INTAN,
rasa bubur kacang itu sgt syedapppp!.10/10 markah saya beri.
:)

catz said...

deeja,
best..tapi berapa ribu kalori tuh..hahaha

catz said...

cahaya,
aku mmg selambaaaa..
hehheheh

catz said...

nenekpenne,
agak nya lah kan..
ke ke ke..
ala2 wartawan pelesu gitu..
hiks.

catz said...

adie,
yeszaaaa..100% setuju..
:)

catz said...

Nowwa,
hahhahaha...ala2..org2 tua cam boss2 gitu..takkan laaa baca blog aku..
kihkihkih.

catz said...

life,
aku keje pakai formal..
tuh mkn jalan2 je..
hehehhe

catz said...

afendi,
wartawan KFC.,
hiks..boley gitu????

catz said...

gerau..
hiks..hhahahhaha,...comot ahhh