Sunday, April 25, 2010

Penang Food Trail

Salam..
hi all..
oh..catz terkejut coz ramai fikir yang catzs dah ke India.
oh belum.
i'm looking for travel buddy actually for the trip.
But, i'm now in Penang. Bukan di India.
yea..carik kari..nasik kandar Penang.
A short gateway after a stressful week.
work..work...now food!
so here i'm.
having food in Penang..

nasi kandar?
cendol?
....

travel on Rapid Penang, bus 401E to Komtar.


yeah..beca anyone?

Nasi kandar, the best on earth!

yea..kuah asing...catzs style.

kari campur-campur nasi kandar..

Penang is always about food. everywhere! Restoran nasik kandar, gerai tepi jalan, stall cendol tengah lorong..gerai char kuey teow..pasembor...oh u name it!

see..how they enjoy their cendol?

again....more cendol.

Yeah.me too! enjoying my cendol at famous stall at Penang Road.

will came back with more food..more photos!
enjoy your weekend.

20 comments:

Azibam said...

Hi catz, chendul Penang road tu kalau sudu besi, bukan yg real... Kau kena pergi yg oppposite sudu plastic....Teowchew.... Itu sudu besi asal Butterworth....

Chik Att said...

ishhhhh ingat tengah dok pulun kari shah rukh khan kat mumbai dah .....

azieazah said...

CATZ.. Kak Azie pernah try Laksa Buyong kat Seagate Beach dan cendol di Rope Street. Perhhhhh...!

Tijah said...

pastu. pastu ckt kat bawah pokok pantai bersih. pergh. rasa cam nak bawak makcik tu balik umah nok...

xplorer said...

catz-kebetulan saya pun nak pi penang last friday . beratur nak beli tiket sampai satu jam lebih sebab ramai penmpang dari eropah yang terkandas . lepas tu flight penuh all day

mama ju, said...

Salam anakanda


Wah bestnya...

CAHAYA said...

oit sayang, bila nya nak ke india tu? macam nak ikut je.

catz said...

Azibam,
aku makan dua-dua. yang sudu plastik (mangkuk biru) dan sudu besi (mangkuk oren).wah tamak kann.
yg sudu plastik adalah sgt lemak dan terlalu manis. yg sudu besi bagi catz adalah sgt sedap gila..so kesimpulan, dua2 sedap but i prefer sudu besi. (eh..ni makan cendol ek makan sudu ni..ke ke ke).tapi best lah sebab dpt makan dua2..will updet more on cendol.
hiks..and i need more info. thanks ya.

catz said...

Chik Att,
kari line clear sajork!

catz said...

Azieazah,

yea..png banyak tempat makan.
enjoy food everywhere..

catz said...

Tijah,
makcik amna yg ko nak bawak balik ni Tijah?
mak kempiussss..ihiks.

catz said...

xplorer,
oh u ke penang? yea..flight penuh saja...
ramai terkandas. now dah ok kot..
:)

catz said...

mama ju,
wsalam.
haiii.
apa khabar?
happy reading..
:)
thanks for droping by here.

:)

catz said...

CAHAY,
if u serious, do e-mail me.
:)

DrSinga said...

ko tak penat ke berjalan???!!!!
:)

atty's said...

kan main jauh lagi ko makan cendol catz,,

ct_nurmarlissaa said...

beshh nyerr..many type of food...

Mumtaz Khan said...

catz,
bila nk gi india?
which part??
nk ikuttt!
hehe

Mumtaz Khan said...

catz...
nk gi india which part?
and bila?
i nk ikuttt
hehe

afendi ariff said...

hang pekena nasik kandaq kat mana ni sis?
heh.....telioq wey!