Thursday, April 15, 2010

oh...seksi sungguh dapur dan masakan itu.

di suatu malam.
marathon rancangan masak-masak di AFC.
Aku suka tgk sebab aku rasa...wow...sexy nya dapur derang ni.
Dan masakan juga adalah sexy.
cth:

The way nigella masak. aku rasa kan...dapur dia, peralatan dapur dia (walaupun pemotong bawang dan daun-daun dia, sudip, senduk dll) dan dia sekali adalah sexy..
tgklah gambar ni.
perghhhh..
i like her kitchen! white...cantek!

kan? damn sexy ???? err..aku suruh tgk dapur oke! bukan tgk benda lain.


pastu kan.... masakan dia pun sexy.

oke..masakan dia simple, campak-campak and sometimes bubuh bahan selambak-lambak sukatik. And dia ni 24 jam masakkkk je ke?? aku pun duk selalu berangan je jadi macam dia. bestnyaaaaa....masak-makan-masak-makan. siap ada masak tengah-tengah malam, bancuh coklat lah...buat simple steak daging lah (malam-malam buta oke, lampu dapur adalah suram dan dia pakai baju tidur ) tah supper apa ke benda menunya pun aku lupa, tapi siap buat simple steak tuh,and ckp..'late night simple meal for supper'.
Tapi of kos dia tak boleh lah tunjuk contoh seperti : ke dapur, bukak tin beskot dan masuk mulut, gigit, amik air dari fridge minum cam tu je...dah temanya rancangan masak. so paling kokak pun dia akan amik roti, then amik pisang, lenyek-lenyek. then amik mentega kacang, buh atas roti, then amik pisang lenyek tadi buh atasnya. kepit dan makan dengan muka yang agak rakus.
mana la aku tak terliur tengok.
Dia masak simple tapi menggiurkan. Contohnya, macam gambar kat atas tu. Dia gunting-gunting ikan tuh, buh olive oil, buh apa benda dressing tah..tadaaaa.. dah siap.


pastuh dia blend cili, bawang putih, halia...zrasssssssssss. Tumis bahan kisar, amik kacang kuda hok dlm tin, plonk. kacau..kacau. siap.
thne amik ikan, buh atas pan, siram dgn olive oil..grek..grek. siap.
Thne amik kacang, buh atas mangkuk, buh ikan. dah siap. woww..sexy kan masakan dia.
simple and sexy.
Asam pedas aku tak sexy la. seksa lagi ada.

cara dia hidang kat tamu oso sexy la. Muka kena nampak cam angkat masakan yang sgt sedap dan gah.

and the tamu makan dengan penuh perasaan. seolah-olah makan masakan paling sedap atas donia. padahal ikan digunting-gunting, buh dressing apa tah, siram olive oil. Asam pedas aku jauhhhhhhhhhh lebih susah oke nak memasaknya. Pastuh desserts dia perghhhh. telan air liur tgk derang makan ye.

And ditunjuk gak nigela tgh cuci pinggan berkemas malam-malam. pergh..siap sambung makan lagi tuuu...belen-belen dessert. cara dia makan, ya ampun...mcm sedap gila la.

Ni lagi sorang...apa yg dia grill, salad dia buat semua meliurkan. Best oke..ada tempat bakar-bakar dekat swimming pool cam ni. Aku nak laaaa..

pastuh yang datang makan..pergh. kalau aku jadik si license to grill ni pun kan, kompem asyik nak masakkkkk je. yang dtg makan u ols tgk lah. Kalau aku, kompem tak malas masak la.

ha..dapur dia ni pun aku suka. siap ada kabinet yang simpan segala herbs, dry item semua...mcm kedai. Peti ais oso besarrrr...

oh...i want this kitchen!..errrr.....minus yang rambut putih itu ye. Aku tak suka dengar suara dia...

warna dapur dan aksesori yang cantik (tengok belakang mamat ni oke....)


so akibat dari marathon itu? cik kiah merangkak ke dapur memasak nasik.Feeling-feeling nigella la konon. Tapi masak ikan mayong goreng, buat sambal sotong hitam. Oh..tak seksi langsung masakan aku kan???? Tapi....meletop ahhh...

ewah. mereka mengumpat aku.

30 comments:

IrFaN CoMeL said...

btol cakap akak..
cara nigella makan mskn dia mmg buatkan kita terliur..
sy pun slalu terliur tgk dianyer mknn walaupun sgt la simple..

CAHAYA said...

comel je!! aku suka tgk AFC jugak. Suka gila tgk part baking2 cake.

Hiedy said...

mmg betul nigella tu msk especially dessert dia mmg nampak sedap and senang kan..expert btl diorg ni..kalau saya suka tgk french food at home..

Hajah Zainab bt Abdullah said...

ini adalah program yg mama tgk kat astro...yg lain x tgk! suka sgt tgk mek nigella tu masak2..si hitam tukang grill tu...take home chef dll..betul tu catz...dapur dieorang...WOW!!

marie said...

rasanye niggella tu antara cook yg betul2 menunjukkan expresi sedap giles masakan dia bila dia makan..she rock lah...

kucingorengemok said...

jari ko kurus ke? hahaha (sorry beb, aku high kalau hari jumaat)

Ejamaria said...

best kan tengok nigella tu masak... bukan akak je suke tengok anak2 akak pun suke!!!

Hann said...

sebenaqnya catz pon macam nigella gak.. kami ni je tak buleh tengok live..

baca deskripsi catz je buleh ngalahkan nigella tu

queenamidala81 said...

salam babe, actually i'm ur silent reader, da lama nk tego tp mcm segan je, tingin nk jd traveller tegar like u, tp mcm blm ada confident lg, mcm need some ur experience n opinion sbb tgk u selambe je travel sorg2.. anything u can catch me at queenamidala81@yahoo.com, thanx babe, enjoy our life.. daaa.....

@xiM said...

NIGELLA tu memang mengiurkan lah.hahaha

Ayu said...

haluuu

aku paling minat nigella. ella ella ella eh

equipment dia kat dapur best2. paling jatuh cinta dengan mixer kenwood putih dia. geram je bila aku tgk ada kat cold storage. rs mcm nk curik.

kikin_78 said...

btol btol btol...
sumer rancangan masakan kat 703 & 707 mmg layan
tapi Saturday Cooks tu bowson gilerrr, asik la cakapcakap masak lelajuuuu...X syioook...ahakss

notajari: berharap ada dapur seperti dlm rancangan tu semer...alangkah indahnya donia memasakku...ahaks

xplorer said...

nigella tu mmg sedappp , ooppss makanan dia yang sedap , he he

Nowwa Fitri said...

Hahhaha....camni aku kena tengok selalu baru rajin masak ke Catz?Aku nak muntah dah dok dapur asyik buat coklat je...huhuh

catz said...

Irfan comel,

kan..cara dia makan mcm betul2 benda tuh sedap dan tak fake lah..

Cahaya,
apesal tgk derang baking tu mcm senang gila eh?? mcm ala2 masak campak2..cuba aku wat gitu..kompem tak jadik kek.

catz said...

Hiedy,
french food at home pun best..
saya pun suka tgk.

btw,
welcome to my blog..
:).
keep reading ya..enjoyy..

catz said...

Mama,
wahhh..
minat kita sama laa..best kannnn...

catz said...

marie,
yeh..u rite,
and she is hot! sexy..
:)

catz said...

kog,
lain kali tumpukan perhatian..

catz said...

hi Ejamaria,
welcome to my blog.
yup..rasanya rancangan masak2..makan2 ni semua org sukaaa..
heeee.
:)
happy reading ya..
salam perkenalan.

catz said...

Hann,
hahhaa..
nigella sexy..
aku tak..
kihkihkihkih.

catz said...

queemanidala81,

hai.,.
salam perkenalan.
thanks for reading my blog.
hope u enjoy..
if u have anything to ask,
u can reach me at nur_ruhani@yahoo.com

:).
salam perkenalan.

catz said...

@xim,

hepppp...hepppp!

catz said...

ayu,
peralatan dapur dia yang lain pun best..
lain dr yg lain..aku sukaaaa!!

catz said...

kikin,
kita sukaaa saturday cooks.
hehehhe..masak simple...
:).
hiks.

catz said...

xplorer,
hep..!..hep..!
owang kata tgk food oke..tgk dapur.
jgn tgk lain..
:)

catz said...

Nowwam

buat coklat pun kira masak gak kan..
:)

DrSinga said...

iyerrrr ke ko tengok dapur dia je....
ada kawan kita kata...alaaa...budak yang high kat atas tu...dia kata...nigella suka senyum2 and jeling2 and senyum2 kat kamera...'pehal??'...dia kata...

AQisH said...

errr..dine with vivian pon sexy gak kan..i suka tgk dapur ngan rmh dia ;)

nuruli33ah said...

kak roha lame tak jmpe...bile nk banjer saye lg? hehehhheh