Tuesday, April 6, 2010

Mari kita ke dapur dan masak empat periuk nasi....

Stress..
mari kita masak!
orang kata:

1/2 dari stress hilang masa kita masak.
1/2 lagi stress akan hilang time makan.
DAN..


masak syle kartun..cepat-cepat-campak-campak.


Ikan pekasam goreng bersama bawang dan cili serta perahan asam limau. sila terliur oke!


sambal kicap untuk dimakan bersama tahu goreng dan botox tempe. Untuk penegangan kulit secara berterusan.

air asam untuk ikan bakar

Hidangan makan malam yang super simple tapi kena standby nasik empat periuk ya.Ikan bakar, ikan pekasam, sambal kicap, air asam, sayur air bendi dan tauge, serta tempe dan tahu goreng.


sejahtera hidup kan...5 pinggan makan.
DAN bila dah makan bertambah 5 pinggan nasik, makanya.......sila lah bermuhasabah diri.
ha-ha-ha.

ha-ha!

22 comments:

Mama Miraki said...

huhuhuuhuh sedap....sedap.....ikan pekasam....hemmmm dah terliur ni....

Hajah Zainab bt Abdullah said...

catz...

mama pun buat air asam + ikan bakar+ ulam raja..
yang ni pun dah cukup utk mama makan nasik 2 pinggan!! kalaulah macam catz punyer tu...mama cayalah 5 pinggan...

Azrey Rozie Eiman said...

telan air liur jek la tgk gambo2 tu.

CAHAYA said...

5 pinggan? wah!! melampau. Eh, ke 5 pinggan ni makan 5 orang?

♥ dak pink said...

adessss, bseleraaaaaaaaa!

Zareen said...

Simple..tapi myelerakan...nyum...nyum...nyum...

kucingorengemok said...

stress (takut gemok) lepas makan yang tambah 5 pinggan tu ko tak kira ke?

babe, ajar aku buat air asam and/or kicap untuk ikan bakar please, tq

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

terbalik... life nak masak pon stress sbb x cukup bahan2 dlm fridge.. lepas makan pon stress.. kantoi diet..

unless klw makn sayur or ikan tanpa nasik..heheh..


tp x sedapkan tanpa nasik..huhu..

kikin_78 said...

sorang makan??? r u sure??...ihikss
cam 3 org mkn jer...ahaks

Kamal said...

Aiseymen sedap nyer pekasam tuuhhhh... wahhhh 5 pinggan tuh minimum jerrr.

geraugebang said...

sorang-sorang makan? fuyooo...kalo ajak kak gerau tambah lagi satu pinggan. 6 pinggan hooo, borak-borak makan.

catz said...

mama miraki,
memang sedap..!
import dari kedah, pekan rabu.
ihiks

catz said...

mama,
kan best kalau kita duk berjiran..
huhuhu..

catz said...

mama,
kan best kalau kita duk berjiran..
huhuhu..

catz said...

Azrey,
haaa..apa lagi...kedapur...masak nasik..jom..
hehheheh

catz said...

CAHAYA,
'makan 2 org..
hehheheh..
sorang 5 pinggan..
kekekkeke

catz said...

dak pink,

jemput makannn!

catz said...

Zareen,
jom ah..dtg bangi.
:)

catz said...

kog,
tang tu..mmg stree gak tuh..
pasal air asam,
karang aku wat entry ya..
ahhahaha..ye-ye o je aku nih..
ihiks.

catz said...

Life,
nasik is tooo sedap ah..
cant avoid !

catz said...

kikin,
mkn 2 org.
:)

catz said...

k gerau,
if akak join.kita tah2 mkn 1 pinggan je..
errr..malu..hhahahaha