Friday, April 22, 2011

Nostalgia di Kota Bandung (2) ....

Ringkasan : Trip Bandung kali ke dua bagi tahun 2011.

Tangkuban Parahu





at Tangkuban Parahu..my 2nd time

di ketinggian 1830m dr aras laut?


kawah putih


deretan kedai cenderamata

we ols ke sini dgn mpv + supir yg disewa utk hari kedua kami di sini




dasar perempuan, dekat gunung berapi pun sebok beli barang

oh..kawan aku yang dah macam artis u ols. peminat mintak otograph. ok..NO. penjual yang mendesak supaya dibeli barang jajaan nya. oh letih nak layan. aku terus masuk dlm kereta. kalau layan beli-beli semua kang tinggai spender ke karang.

urusan jual beli

kudaku lariiiiiii..gagah berani.

shopping di factory outlet


Piza Hut

and as usual, without fail mesti nak ke piza hut indonesia. es jeruk laichi...oh..nyamannn!!


my fav prawn brucshetta

pasta


on the way to kg daun..

Cafe Kampung Daun


suasana hijau..

nasi ayam penyet

jus alpokat

jus stoberry

kenyanggg..menikmati kehijauan..


Restoran Nasi Padang Simpang Raya


late lunch at Kedai Nasi Padang Simpang Raya

hebat tak? wow.....kita makan semua..
gulai otak, sup buntut, sambal udang pete, rendang sapi, sambal ijo, sambal terung, daging dendeng..pucuk ubi rebus, and many moreeee....
ok..tak. kita tak makan semua. Mana-mana yang tak nak makan jangan sentuh. Oleh kerana dah depan mata...kita makannnnnnn errr..tak semua. and the bill was around 160 ribu rupiah


and then we proceed for another shopping spree...



Restoran Raja Rasa


then dinner at a very nice restaurant called " Raja Rasa"



nice deco!

cantik!


menu adalah seafood dan sundanese food


kami order nasi putih, ikan gurame, gado-gado, sayur, air kelapa, jus alpokat

boleh makan atas lantai atau meja biasa.

restoran cantik





Food sedap. ambiance cantik. harga? bagi saya mahal, tapi sesuailah kot kerana saya baca review di internet, ia merupakan antara restoran terbaik di sini.

Penginapan- Hotel Grand Serela, Bandung

we stayed at Grand Serela Hotel. Boutique hotel 4* yang terletak berhampiran Factory outlet jalan riau. lokasi strategik. Boleh jalan kaki ke FO berhampiran.

Unik bilik ni. ada tangga naik atas di aman bahagian atas ada satu lagi ruangan bilik yang dilengkapi dengan television. Kami mmg tempah bilik utk 3 orang. Catz rasa kalau dtg dgn family ramai-ramai sangat sesuai. Ada 2 TV, free wife internet. Bilik selesa banget.

bilik yang sangat selesa

ke tingkat atas. Di tingkat atas, ada king size bed. nice!


fresh flower

nice breakfast..


Local Food



local food


kuih ni sedap gila. dibuat dari pisang. lupa nama..err..surabi ke apa nama dia. sedappp!! next time ke bandung nak carik kuih ni.

restoran cantik, makanan sedap dan selesa.
Highly recommended!

toko 3

senja di Kota Bandung...


Trip ni catz overdosed jus alpokat....lost count berapa gelas. sedap!

pasti kembali lagi...

6 comments:

anne said...

hi catz,

salam kenal... baca blog u kdg2 buat i tersengih sorang2...
=)

NenekPenne said...

apsal aku tak ada dalam ini gambar??
ok fine!!!
ha ha ha....sengal..
nak jalan2..nak jalan2 jugakkkkk....

Azura Dushku said...

i pun pergi jugak takuban parahu tu. sejuk gila kot kat atas u relax gila pakai macam tu. heee comel betul la awak ni!!!!

lepastu memang tour wajib lepas gunung tu pergi makan kat restaurant daun tu kan. tapi sedih sebab sampai restaurant tu batt camera pun dah mati takde gambar pun. dah la pegi time malam cantik gila view diaaa! :)

catz said...

hi anne,
salam perkenalan.
thanks for reading yea.
:).
i tulis benda merepek2 je nih..
:)

catz said...

nenet,
ko ada..ada..kat belakang pondok tuh....nampak tak??
hahhahaha....
weh jom...london..
ewahhh..ngada i kannn...

catz said...

Azura,

hi...
yesszaaa..restoran kg daun tuh wajib gitu..
masa 1st time catz pegi dulu sgttt meriah...tapi baru ni pegi mcm takde apa je..sebab takde event pun...

sejuk kat tangkuban? hik.....catz lemak tebal..tuh yg tak rasa apa..cuma beranginnn je lah...
jom..pi lagi!