Monday, April 4, 2011

JJCM Batu Pahat : Part 1 - Restoran Bariani Power

Berkesempatan singgah makan di kedai nasi beriyani recently.
Keje berhampiran kedai ni, so bawa staff catz makan sini.
Restoran BARIANI POWER di Batu Pahat, Taman Soga.
(Landmark---> Hospital Batu Pahat).



Kedai tak jauh dari Hospital Batu Pahat di Taman Soga.


bariani kambing

nasi yang sedap..!

dalca

acar timun

jemput makan semuaaa..

telur pindang

senarai harga dan nombor telefon

to be honest, aku rasa nasi dia dah lain sikit. Tapi still sedapp!! Teringat dulu masa kedai dia dekat corner dekat rumah kakak catz, i regular customer ..nasi beriani, air kiwi..nyummmm!!


Johor time nih musim durian dahh..

aku: err..rambutan u berbulu emas ke? 6 biji RM10??
apek: ello amoii...itu durian lah..rm10 6 bijik , durian kampung...
aku: err...hahahhaha.


aku: err..ni durian baru ke? takde duri?
apek: u IQ lemah ke? itu tembikai..
aku: errk..abih tuh,..tu musang-musang tuuu..
apek: u tak pernah tgk durian ke amoi??

ini adalah durian. Durian paling sedap sebab free.

staff: nak makan durian apa?
catz: i nak durian paling mahal..kihkihkih

yang ini jugak!

deretan gerai buah di depan sekolah TIGS..menghala ke arah Pontian..dekat2 simpang rantai.. (Jalan Tanjung Labuh).


jom JJCM!

2 comments:

umie said...

wah..byk nyer durian..harus balik ni...

AyunasiA said...

tau x sbb apa rs lain? sbb kalau perati betul2, nasi tu bercampur pjg pendek (basmathi + tak basmathi atau beras murah + beras mahal). mmg sejak tokei nyer ninggal, kureng sket la. kalau aku, beriani power kira last choice la hehe.