Monday, April 4, 2011

JJCM Johor Bahru : not bad!

selamat datang ke Johor bahru!


selalu je rasa gigil drive di JB. Tapi this time not bad. mr GPS helped me alot. muah!

i'm in JB town


checked -in at Grand Paragon..not bad! saja tukar selera, instead of duduk puteri pacific try this hotel. plus my client also stay here..so senang nak meeting /gossiping. ha-ha. Disebabkan merayap..we had meeting at almost 11.30 pm. takpe..malam minggu..kita meeting sambil joget-joget,.apakah?

me and my room..
bilik besar..very nice! free internet (plus point) and included breakfast for 2.


jom..jalan-jalan makan!

1st ---> tip top ikan bakar.
tapi makan siput dgn bun and my fav iced jelly at Yong Yong!

iced jelly yong-yong

siput sedut..

silaaaa...
bun yummehh

tip top dikala senja

penuh je orang..ramai gila!


ok..bukan tu je..order otak-otak jugak..gelang patah punya kot...

Then we adjourned to Nasi lemak senibong which finally stranded dekat Banafee Village.
Biasalah org Jb mmg tak makan dekat senibong kot..grrrr...

kecewanyaa..ai nak nasik lemak!

makan fish and chip akhirnyaaa

Banafee Village ni not bad. located near to New York Hotel. ok jugaklah..food banyak variaty. aada live band lagi, oklah..nice place to hang out..
sejuk sket hati aku yang panas x dapat mkn nasik lemak senibong...
rasa nak jotos je kawan aku nih.

Big breakfast on sunday!


pada pendapatan mak le kan..hotel ni food ok..sedap, banyak choice dan tidak merepek.

kawan aku: u kata nak makan nasik lemak malam tadi kan? haa tuuu..ada nasi lemak tuu..
aku: err..u pernah nampak pisau terbang??? haaaa...bukan hantu kak limah je yang terbang..tau?
kawan aku: ahahahahaa...ok..i bangun ambilkan u nasi lemak.
aku: WTF.. err...i bukan merepek tau..i pinjam wording Tijah... WTF = what the fotosintesis. betui tak jah?

tapi.nasib baik le nasik lemak dekat sini sedap.

hikssssss...



ready to work on weekend..ok..setelah berhempas pulasan bekerja di pagi ahad yang PANASSSS iteww..di sebuah tempat bernama Kangkar Pulai itu dan hampir kering tekak ai berpotpet di sana....client ajak makan di Mek Di dekat2 UTM...apakahhh...?????

aku: bukan mlm tadi uols dah makan mekdi?
client: err..hahahhaa..aku suka MekDi..
aku: kowserrrr korang niiii..

ok..i do make lots of new friends..dari politician hinggalah ke pemanjat menara


kita berjalan ke arah Plaza Angsana pula ye..
mee rebus yang dicari...

beratur cam nak beli tiket bas nak balik raya u ols...

aku: makan dua..bungkus dua.
pakcik: ok
aku: yang bungkus jgn letak tauge ye.
pakcik: kuah nak?
aku: what??
pakcik: kuah nak ke? (sengih2 ketawa)
aku:err..mestilah nak, takkan nak mkn mee dengan air sirap?
pakcik: sengih2..

mungkin pakcik ni stress..pelanggan terlalu ramai..so saja bergurau kot..

mee rebus wahid

ai dan mee rebus

merayap di plaza angsana...


pulang ke pangkal jalan....

9 comments:

afendi ariff said...

cisss...apasal air liur aku bergenang je bila tgk siput sedut tu...
heh!

Anonymous said...

catzs...........mee rebus itu menggodaku....mas yp

Anonymous said...

ahhh akak jahat! turun jab tak inform.pergi yong2 senyap2..pergi angsana sembunyi2! mencikkkk!!! btw, pakcik mee rebus tu lah anak hj. wahid yg mewarisi perniagaan hj wahid tu...kayo tuu! akak pnggil pakcik..rasa cm lawak gile!kekeke!pdhal dia tokeh byk cwgn tu...tp xpenah sombong.siap trun pdg lyn customer dia.mmg baik!


miss u too three four n five:
RAI (sekali akak tak ingat dah rai sape! kekekeke)

Yattisa Roslan said...

lama dah tak makan mee rebus kaw dan original ...

Cujie said...

salam...sedap tak eh mee rebus tu? tak penah makan..hehehe

DrSam said...

puas JJCM dan meriah betul ya Catz. tapi akhirnya pulang kepangkal jalan juga :) Dalam banyak-banyak tu, bun tu juga yang teringin benor...mana nak cari nih...

Azrey Rozie Eiman said...

Catz... bila2 turut JB roger2 la... leh bwk gie makan yg best2 yg lain kat jb

NenekPenne said...

catzzz..
uwaaaa tempat haji wahid punya mee rebus laa aku dgn ex aku suka makan...... sob sob... otak2 dia pun best...

tekenang sewaktu duluuuu.... jap aku feeling emo jap.... ha ha ha

fazliana said...

salam...byk x choice mknn yg sdp2 kt sne?