Monday, April 4, 2011

JJCM Batu Pahat: Part 2 - Durian...durian!

Last week,

balik Johor..kerja + cuti jalan-jalan.
so hari2 dating dgn emak ai...

Finally, aku jumpa kedai tomyam dan ikan bakar sedap di Pt Sulong

seafood dinner

menu: ikan pari dan cencaru bakar
sotong goreng tepung
kangkung belacan
ayam paprik
telur dadar
tomyam campur

Kedai cantik, food sedap. Lokasi berhampiran stesen petronas Pt Sulong


ikan pari bakar..best!


Next....!

Jalan-jalan cari durian


abah: nak yang mana?
catz: yang paling mahal dan sedap..kih-kih!

penjual durian dengan aksinya..

worth dengan harga yang dibayar...abah ai belanja...nyummm!

makcik penjual..sedang ber fesbuk ke kak??

sedap!

nyummmm..pot pet!

borak-borak dengan akak penjual. dia kata 24 jam gerai dia bukak. kedudukan adalah berdepan stesen minyak caltex pt sulong, tepi jalan besar . jalan pt sulong - Muar.

aku: pukul 3 pagi ada org beli ke kak?
akak durian: eh adaaaaaa.... abang-abang lori time tu la beli.on the way balik..derang makan dan beli untuk orang rumah. derang call " hello yangggg..abang kat gerai durian..u nak tak??"
ahahaha..
siap dialog sekali..kih-kih.


weeehoooo..

akak durian: akak memang sediakan kerusi meja utk org makan.
aku: kakkk..lebih afdal kalau ada cekodok..kuih dengan teh o ais..
akak durian: eh....ko tunggu raya..kuih semperit pun adaaa..

ahahahaha...

durian! durian!..kerja part time..



lontong restoran Diana di Pt Sulong...sambal sotong dan telur puyuh...my fav..

breakfast..with family

9 comments:

umie said...

nanti nak ajak hubby g sini la kalu balik kampung...

DrSam said...

Juara sulong tomyam tu memang jadi pit stop bila balik Bt Pahat malam-malam. cuma pernah sekali tu musim tengkujuh dan sebab kedudukannya tepi parit, hujan lebat air sampai melimpah ruah...meriah!

atty's said...

24 jam , akak ni bukak kedai..

sodapnya doyan ..

afendi ariff said...

dia letak epal ke apa atas pari bakar tu?
heh!

Anonymous said...

Ya Allah nyah....sedap betul tgk durian tu..baru je makan last week ni dah terasa2 nak lagi....mas yp

Yattisa Roslan said...

kena balik kampung dgn segera nampaknyerr....

Mas said...

http://4.bp.blogspot.com/_h3z9Sv3q9fk/TRGekyQhGyI/AAAAAAAAHp0/JaWpY7ThYeY/s1600/DSC_0524.JPG

Uncle said...

durianz? Uncle pon teringin jugak. La kat sini pon season jugak but not local durian..semua mai dari Thailand. Next month baru ada local bali durian.

Mama Miraki said...

catz
last week pun mama ada balik PS sekejap....tak semapt nak round semua lah...tapi memang tengah musim durian kan....waw..kedai Tomyam tu cam sedp jer...mesti try balik nanti