Saturday, April 9, 2011

JJCM kuantan 1 : Tanjung Lumpur dan Karipap Panas Peramu

Jalan-jalan cari makan di Kuantan.
Catz ke Tanjung Lumpur dan Kg Peramu.

second day, catz breakfast di sebuah gerai. Nama tak tau. Kawan catz yang ajak.
Gerai ni jalan masuk berhampiran cafe santai, jalan Tg Lumpur


Gerai ni mmg famous org datang untuk sarapan.

yang best ada lempeng..siap masak secara live oke..hehhee..so panas-panas dari dalam kuali, terus masuk pinggan. Macam-macam pencicah, sambal ada boleh makan ni. Murah je. satu RM1.00 je.

keropok lekor..tak sah kan kalau tak de makanan ni..selera pantai Timur.

nasi dagang, gulai ikan ayer..nice!


semua makanan di atas plus teh o ais dan kopi o adalah RM7.00


gerai ni ramai gila org datang..murah dan sedap!

ok next...

Kita ke Peramu.
Gerai ni pernah masuk dalam rancangan warung kita kalau tak silap catz.


Gerai Karipap Panas Peramu


Nak ke kedai ni senang je. dari Bandar Kuantan, naik jambatan ke Tanjung Lumpur. Drive terusss je naik atas bridge. sampai nampak u-turn tak jauh dari stesen minyak petronas. U turn, kedai ni belah kiri.


karipap panas! karipap panas!

ikan celup tepung, fishball..udang dll

nasi lemak pun ada!

gerai yang selesa


memang karipap dia panas-panas..hampir melecur muluts ai yg tak sabar makan.hehehe.
catz rasa kan..dekat sini, kita lunch makan benda-benda ni pun dah kenyang dah.
banyak pilihan makanan,harga reasonable dan SEDAP!

3 comments:

Uncle said...

Esok nak pi cari lah tempqt ni..

AZANI said...

salam catz
mmg sedap....semuanya...jjcm ke belah timur....

MiszNoRuL said...

lapar la tgk kepok lekor tu..huhu..plus d lempeng...rm7? mana nk cari kt kl ni..