Tuesday, April 19, 2011

Hotel Zenith, Kuantan

Kuantan merupakan bandar utama di sebelah Pantai Timur Malaysia. Dihubungkan dengan jaringan lebuhraya Pantai Timur dan juga pengangkutan udara (MH and Firefly).
(wah...errr..sgt geography kan ayat-ayat aku nih).
Ok..actually aku suka je Kuantan ni sebab banyak pilihan makanan (tak payah le pegi sampai Kuala terengganu or Kota Baharu) kalau nak makan aunthentic food pantai Timur.
Pilihan hotel?
banyak. nak duduk hotel , resort, chalet banyak choice.
Macam best kan duduk sini.

Petang-petang u can drive to Tanjung Lumpur for laksam, satar. Nak lepak , boleh je duduk di Pantai Teluk Cempedak . Veryyy nice!

ok..someone has asked me to review hotel di Kuantan.
Kebetulan catz tinggal di Hotel zenith yang terletak di tengah-tengah Bandar Kuantan.
The Zenith Hotel &Sultan Ahmad Shah International Convention Centre (SASICC) adalah merupakan hotel moden dan mewah terbaru di Bandar Kuantan.

Menawarkan 519 bilik moden, cantik dan mewah selain menawarkan kapasiti 6,000 tempat duduk di ballroom dan exhibition hall (state-of -the-art meetings , incentives, conventions and exhibitions (MICE) facilities.

Bangunan 24 tingkat ini merupakan bangunan mercu tanda bagi Bandar Kuantan kerana reka bentuknya yang unik dan menarik.


lobi yang moden dan cantik

lobby area

Zenith Hotel & Convention Centre


Lokasi hotel adalah berhadapan dengan East Coast Mall, iaitu mall moden di Bandar Kuantan. best1 nak tgk wayang, nak makan, nak lepak with frens di starbucks ala-ala depan tangga hotel je.

cantik



lounge

lounge



next...






bilik yang sangat selesa.

gymnasium

swimming pool -tgkt 4

sempat beriadah awal pagi. pi gym dan swimming



sempat tgk wayang, sebab panggung wayang depan tangga hotel je...heh

next

Restoran

Food ok..sedap. staff pun ok.

Catz sukaaa hotel ni. definitely will come back again in future. Lokasi strategik. hotel cantik, selesa!

tata!


9 comments:

xplorer said...

cun btul hotel ni , kat mana hotel ni? baru2 ni saya ke kuantan nginap di vistana ,tak nampak plak hotel ni .east coast mall ni sebelah hotel ke?brapa semalam

Azueriena Norash said...

fuuiiiyyoo memang mantopp ler otel nie chantekk gilerrrr....

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

bestnyer keje smbil jalan2...

catz said...

xplorer,
east coast mall berhadapan hotel. antara bangunan tinggi mercu baru kuantan.dekat dgn bas station baru.
:)

catz said...

Azueriena,
hai..
welcome to catzscafe.
new hotel in kuantan. cantik.
:)
thanks for reading.

miow

catz said...

Life,

hehhe..ko bukan hari2 jalan2 ke nok?
kan....jarang je dekat opis kan..

Netnet said...

tak menahan aku tengok breakfast tu...
aaa jom pi kuantan jom...

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

aku jalan gi opis orang.. bukan gi hotel or pantai.. buhsann.. :(

Webmaster JKSNS said...

1st time i goggle 4 traveller cooker..last2 jumpe blogspot u ni..hehe kagum tgk style u jenjln cr mkn..pastu cite psl bubo durian kacang hijau mengingatkan bubo mama i heheh..terliur aaa..:P