Thursday, April 28, 2011

honey..i need you!

condition sekarang ,
aku rasa...ada benda menggigit-gigit tekak aku.
rasa dia macam..krit..krit..krit..krit..krit...
so ..koh-koh-koh-koh-koh-kohhhhhhhh. azab!
help!
batuk..batuk..aku tak boleh tidur.
aku rasa nak korek-korek je tekak ni sebab asyik batuk dgn rasa krit-krit-krit tu..
malam tadi 10 kali terjaga ( 6 kali je actually, saja ckp over-over)..
4 kali aku pindah tempat tidur, matikan aircond, tidur dekat dekat sofa. kejap kang masuk bilik. sampai rasa nak tidur dekat dapur. gelisah gila..tensii.
batuk yg terasa ada benda berjalan dalam tekak kau..benda yang berjalan ramai-ramai, lepas tuh kejap-kejap gigit tekak kau secara berjemaah,..
azab..
ubat batuk? tak lalu dah..


this is the best i think, had this at paparich solaris dutamas yesterday sebelum pi spa. warm honey lemon. sedap dan mungkin mematikan binatang yang berjalan-jalan dalam tekak ni.

ramai cadangkan honey. amik honey. ok honey..i need u!


sarapan pagi??


ada tak benda selain ubat batuk yg cecair tuh.. yang boleh cure batuk dalam masa sehari? kawan catz kata, ko amik pisau cucuk tekak dan tikam binatang2 tuh. tuh namanya nak bagi i padammm sekali. yang bernas sikit boleh tak cadangan tu?
actually benda mcm duquadin tuh boleh hilangkan batuk ke?
if ada capsul ke..bagus gak.
tak lalu dah nak mkn ubat batuk cecair tuh....
tsk..tsk..tsk..

6 comments:

Anonymous said...

Salam,

Ate cube kamu beli "STREPSIL'S Chesty Cough" yang ni jenis gula-gula...mana tahu mahu jadinya.... kalau tak boleh gak...kome bakor je..bakor je menatang dalam tekak tu....ehh..silap! gula Strepsil's tu...

Semoga kome lekas sembuh..

AyunasiA said...

honey, that's it.

Azueriena Norash said...

hmmm...beli ubat batuk yg bentuk pil pun ader catz..carik hurixx punya...

Uncle said...

Honey...I shrunk the kid!
Ni uncle nak turunkan petua...rebus air dengan halia sampai mendidih....masukkan cinnamon.....boil lagi dan lagi...towards the end, masukkan mint leaves....minum masa suam2....sebanya mungkin.you should be alright!

zarina said...

ubat batuk bentuk tablet kecik warna hijau..tapi doktor bagi bila ubat cair tu tak jalan..sebab yang ni kuat sikit.

kalau petua lama, dekat2 nak tidur, minum air suam yang campur madu..kena tidur terus..jangan nak tengok tv ke apa ke pulak

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

honey anti kuman.. reason why honey tak berkulat wp not in ais box.. gitu!..

so..honey melegakan kerongkong!..