Thursday, November 12, 2009

Jom makan : Chili's

Lokasi: Chili's Mid Valley

Dah lama tak buat entry makan-makan. Sebab malas nak buat entry makan. Napa ntah. Kadang tu mcm dah malas nak usung kamera pegi makan.
Sempena masuk rumah baru, sajalah buat entry makan-makan ni.. seba konsep rumah ni masih sama, iaitu MASAK-MASAK, MAKAN-MAKAN, BORAK-BORAK,JALAN-JALAN.
Sama konsep macam rumah lama.

ice lemon tea

Ni makan kat Chilies Mid Valley dgn geng makan Azza.

eh aku dah lupa apa nama hidangan ni.
Tapi kita suka order ni bila ke chilies. Ada ayam, celery stick, chicken buffalo dan satu lagi tu lupa apa namanya, dan pelbagai dipping.

buffalo chicken

set ni makan kena bungkus dlm tortila, ada beef yg di grill, udang, sayur.

pelbagai filling utk set kat atas ni..

ha..bubuh semua..lipat..ngap!!

fries..

lamb shoulder served with veges and mashed potato

nyammmm..ughhhh.

mashed potato

and my food..
salmon steak (?), aku lupa. Tapi rasanya ada lah sangat sedap!!!!!!!!
so now nak mkn salmon sedap dah tau kat mana...RM36.00 tak silap aku...sedap gila!

served with veges and fries or rice (ikut suka)

Axa smile! good food..good company..

and our dessert...lets dig! highly recommended..one of my favorite dessert at chili's.
yummy!!!!!!!


nice food...and bottomless drinks....
a bit pricey, but worth for money ...
kembung!

14 comments:

Inah said...

ehem ehem..dah pindah..terus bz update psl makanan..hahahaha..bagosss..mmg aku sokaaa :D

u take care ok..jgn stress ke sedey2

lap u cik kiah :)

NenekPenne said...

penah makan sekali kat Chili's KLCC,
next trip akan mengayat ex hubby untuk belanja i lagi disitu.....yes yeszzaaaaaa

geraugebang said...

Sedapnyeer catz. Tapi banyak nyeer order. habis semua? semua-semua? Besor ke umah baru ni. Bilik ada baper?

hajah zainab bt abdullah said...

wow catz...ni kira house warming lah ya,terus makan2!!

@xiM said...

chocolate molten as a dessert tu memang sedap gila kan!!

salmon kat Chilli's memang sedap,tapi kalau nak sedap jugak try kat TONY ROMA'S..pun boleh tahan jugak..

*sekarang Salmon kat Fish Manhattan dah jatuh level la catz..hehehe

catz said...

Inah,

hehhehe..sajalah..house warming gitu..
ehekss..haruslah ada gambaar food..
kalau tak mcm bukan blog aku kan..
btw..
welkam to my new blog..
enjoyyy reading..

catz said...

nenekpenne,
suka chilis?..
me sesekali oklah..dah byk kali mkn, suka the ambiance..
nice place..
eh..romantik nya ko nenek??

catz said...

axim, chilis punya salmon mmg meletops..and the molteh choc tu haeven sungguh..
best..

catz said...

geraugebang,
habis semua..hingga ke titisan terakhir..
sedapppp..heheheh..
rumah baru?..err..byk bilik..tgh duk ketuk2 paku ni..ihiks..

catz said...

mama,
yup..house warming...makan2..hehhehehe.
mama pun now asyik masakkkk je sedap2...nak le sket..
:)

nabora said...

buat orang terliur je lah catz ni...
isk..

catz said...

nabora,

klau terliur, mari lah kita beramai2 ke sana..ihiks..
nabora di mana?
welcome to my blog..
happy reading.

nabora said...

cik catz ni..

link kita dia dah letak kat tepi tu.. ni bora lah.. regular catz's cafe.. tp jarang mengomen.. hahaha..
bila nampak makanan best-best je baru nak mengomen..

sy kat cyberjaya je... kalau nak cari teman jalan-jalan cari makan, ajak ler.. mmg suka explore tempat makan pun, cuma kat sini susah cari geng yg suka makan.. hahaha

Ayu said...

ni semua menu recommended la nih ye? hehehe...

catzs order banyak tu berapa kene ye? macam nak belanja org makan kat sana. miumiumiu :P

tp dessert tu sungguh menggiurkan... agegegege