Thursday, November 19, 2009

Swiss Garden Golf Resort & Spa Damai Laut

Perjalanan dari Teluk Intan diteruskan..ke Setiawan-Manjung-Lumut-Damai laut

Untuk ke Swiss Garden, kalau kita dari Manjung, drive menghala ke Air Tawar/ Damar Laut.
Ikut je singboard..
wow..Catz ingat dekat je, rupanya jauhhhh u ols...


Melalui kawasan Lumut Port, terus je drive hala ke Damai Laut...Melalui Jambatan, then masuk dalam around 7 km..


Melalui kawasan kelapa sawit, hutan, ladang buah naga, jalan bengkang bengkok, bukit bukau (ewahhhh very de exagarate gitu..)..jln mcm ni lebih kurang 3-4 km...sunyi. kalau malam nak keluar mmg gelap dan sunyi..

akhirnyaaaa..sampai sini..(tu yg awan biru saja aku buh sini sebab ada nama company yg tgh duk buat event kat sini)


Pandangan dari tingkat 4



sebelum sampai ke resort, melalui golf club house dan padang golf yang luas..saujana mata memandang

pemandangan indah

tgh spring kah??

ni kawasan dekat main entrance dekat lobi

pemandangan dari lobi..kaawsan kolam renang dan laut membiru

lobi (waktu malam)

kawasan sekitar resort

sekitaran yang cantik dan sejuk mata

ni kat main entrance

bunga-bungaan

sekitar dalam resort

meriahh..


klik-klik sekitar swimming pool..










sekitar bilik..

pandangan dari balkoni bilik

nice room



The Garden Terrace (restoran)

restoran

big breakfast on Sunday


Kawasan resort ni besar..nak turun ke pantai pun kena jalan jauh...seswai lah utk ber exercise...
Dalam resort ni banyak aktiviti yg boleh dilakukan. Ada yg complimentary, ada yg kena bayar. Contoh xtvt, sukan air, paint ball, memanah, xtvt lasak mcm abseiling, dan mcm2. Sesuai utk budak kecik sampailah org dewasa.

kawasan berhampiran pantai, ada stage, restoran , so mcm2 xtvt boleh dijalankan di sini..sesuai utk company event or family event..

pantai yang cantik!!!

santai melihat laut yang membiru ...


to be continued..

8 comments:

rezeki said...

salam catz,

cantik dan damai tmpt tu, sesuai dgn namanye swiss damai

nti boleh datang lepak2 dgn family, tapi jauh tu nk drive dari jb

neezareef said...

lawo giler tpt dier..

catz ni leh jd duta otel2 srata dunia lah..

makdaracute said...

catz... laa.. u tau tak company yg u awan birukan tu adalah company we olls tau!!! tak tau u kat sana same time dgn we olls punye company trip.. kalo tak boleh kita kenal ekk...hihihi....

hajah zainab bt abdullah said...

cantiknya tempat nih....

mama pun setuju dgn neezareef...catz leh jd duta hotel seantero dunia!

catz said...

rezeki,
memang cantik tempatnya..
sesuai bawa family..
memang jauh..
saya duk lembah klang ni pun rasa jauh sgt...
:)
so kalau dari jb..at least pi 4 hari baru berbaloi..
:)

catz said...

neeza,

memang lawa lah tempatnya..
duta??
ahahhahaha..
ada kewww org nak amik mak jadik duta...ihiks...

catz said...

makdara,
masa tu u ada sana ke?
ecmlibra kannn??
ihiks..
kalau tak boleh jumpa kannn...
best ah tempatnya..
:)

catz said...

mama,
memang cantik lah mama..
seswai kalau mama bawa family ke sana..
:)
duta hotel?
wah..mama bleh jadi penasihat..kita hire mama..
eheks..